sekadar meluah

sakitnya hati bila tgh mngandung, suami ckp mnyesal ada ank, baik xyh ada ank, sedangkan sblom ni dia yg nk sgt ank. pastu maki hamun siap ckp xredha ngn isteri. sakit nya hati. rsa cam nk pi mahkamah mnx cerai. isu kecik jaa, psal sy kerja xtlg dia byaq umah keta, ypi ngasuh bil insurance smua sy yg bayaq. klau bgi smua kat dia baik sy dok umah jaa. dia pun nafkah kedekut mnx duit bln2 kena mngemis smpai gaduh2. asyik nangis risau ank lam perut trkesan ngn emosi sy. tpi xleyh stop nangis bila fikir psal hal ni.

31 Các câu trả lời

sedihnya baca 🥲 tak berani cakap lebih lebih, baby masih dalam kandungan, bincang la baik baik tanggungjawap masing masing, risau esok esok baby dah lahir comitment makin tinggi makin berbisa ayat yg suami bagi, kita as a wife pun main peranan besar, semoga dipermudahkan segala urusan sis dan suami ✨

sye cbe husnuzon mgkin hsband tgh marah emosi x stabil x bley pkir elok2.. ble da cool down maybe bley sesi heart to heart.. kte kawen klu bley nk kekal lme.. both mainkn peranan.. slagi bley bincg kte bincg.. klu da tawar hati lain cte nye.. sye x nk la usulkn perceraian.. sis tepuk dada tnye selera..

Suami awak tau tak yg tempat tinggal adalah tanggungjawab dia? Apo lah jantan tu. nanti suami cool down, bincang elok2 suami isteri. Share kat dia video Ustaz psal tanggungjawab suami. Share juga video pasal isu isteri Bantu bayar rumah. Ada UAI Bahas pasal ni.

Lah engkau yg buat bini kau mengandung lepastu kau nak Menyesal pulak ? Tgh sedap kemain lagi …. Bila dh dpt anak nak menyesal pulak ? Payah gak dapat laki semua nak kena suap …. Abis dia hidup utk buat apa je ? Kalau semua nak harap bini?

cakap dengan suami sendiri punya benih lepas dalam buat2 lupa nak nyesal. kalau tahu tak mampu jgn pandai2 lepas dalam without protection. ni nak sedap pastuuu nyesal. sorry la sy ni menahan je keluar perkataan tak elok sbb hormat sis 😫

sesedap plak suami tu x redha kt isteri..abis tu x isau ke klau isteri pun x redha dgn perbuatan die..dah la nafkah culas..sorry sis emo plak sy klau pasal suami cam gini.ape pun awk kena pk sebaiknya.. insyaAllah ada jln nnt

smga Allah berikan jalan keluar yg terbaik utk sis. sy yg baca pun sakit hati.. bil mengasuh dan insurance pun dah banyak bantu tu. boleh ja pi mahkamah utk kaunseling tiada masalah. tak semestinya pergi mahkamah utk cerai.

sis pergi je makamah terus jangan fikir dah ... memang x boleh go dengan laki gitu ...lepas lepas ni sis akan makan hati je sampai bila ??? take action 💪

kalau suami sis ni abang saya. saya ketuk2 kepalanya. Nak jadi suami & ayah tapi semua nak bini tanggung. Eeee geram. sakit pulak hati kite!

Sabar sis.. semoga suami sis diberi hidayah dan berubah dengan cepat. Kesian anak tak berdosa jadi mangsa punching bag dia 🙄