Prolonged jaundice

Saja kongsi. Saya darah O+ begitu juga anak saya. So saya mmg aware baby akan kuning lama. Dalam baby kuning, segala petua mak nenek saya ikut. Memang kuning berkurang tapi penyebabnya tak tahu yg mana. Sebab semua benda saya cuba. Pokoknya ibu yg menyusu kene kerapkan menyusu supaya baby kerap berak. Jangan makan jamu, lada hitam, halia & kunyit. Dr. specialist pn galakkan bawa baby jalan2 kat luar pagi2 around 9am-10am.

5 Các câu trả lời

samalah anak saya yg last nie kena prolong jaundice almost sebulan. Penat rasanya hari2 kena g klinik ambil darah. Alhamdulillah refer hospital tunku azizah smua okay.

sy n husband dua2 O+.. huhu..ank buah pn ramai kne prolonged jaundice n g6pd..so dh get ready n tawakkal je la..

Saya pun O+ baby pun O+. Mmg anak saya prolong jaundice smpai 2 bulan baru hilang kuning 😂

Terima kasih utk tips ni. Sy pun darah O+ jgk. Dan mmg kena ready anak high risk jaundice.

betul tu puan... 👍👍