Prolonged Jaundice

Baby sy skrg 1 bulan 19 hari. Kuning tk turun² lagi. Last check 12.0. Segala petua dh ikut tp tk turun jugak. Susu formula apa yg ok untk baby kuning ye? Pastu untk ibu yg menyusu ni kena terus pantang makanan ke?

2 Các câu trả lời

baby dah tahnik ke belum? cuba ikhtiar dgn tahnik baby dgn kurma hitam. atau perah sebiji anggur hitam, jus dia tuu bg baby.

1y trước

No no. Jangan suka suka bagi baby bawah 6 bulan selain daripada susu ya.

sis try bgi susu lactogen... InsyaAllah kuning dia turun..

1y trước

Kembung perut dan berkahak tu tak normal. Itu tandanya susu formula tak sesuai untuk anak awak. Susu formula memang kena try and error sis. Apa yang sesuai untuk baby lain, tak semestinya sesuai untuk anak kita.