Demam kuning

Apa lagi perlu saya buat utk turunkan kuning anak..selain fototerapi, menyusu kerap, tak makan jamu atau herba2 kunyit lada halia semua tak de, minyak angin pun tak guna,..apa lg yer caranya

5 Các câu trả lời

sy pun ank kuning.. doc suruh susukan kerap 1jam skli ..if susu bdn tak ckup ,.dia suruh sy mix fm . 2oz stiap kli minum utk dia sllu berak dan kencing . ramai suggestkan sy mandikan anak dgn daun dukung anak . sy try smlm . harini sy cek kuning Alhamdulillah trunnn ..esk takthu laaa .

10mo trước

Maaf nak tanya. Baby tak luah balik ke? Anak saya kuning tinggi dr suruh 1jam sekali jugak tapi bila bagi 2oz 1jam sekali dia luah balik. Nak paksa dia minum pun dia tolak2

Sama anak pun tgh kuning skrg ne baru balik kelmarin..Kerap susu kan juga 1jam 2oz tapi tk habis so 1oz 1jam,pagi2 jemur matahari jap tu jela buat untuk hari ne,esok ada checkup kt klinik harap2 kuning turun la 😢

sy ikhtiar mandikan baby dgn daun belimbing buluh . pastu bg baby susu biar dia berak n kencing dgn kerap. siang hr sy x bedung baby, pakaikn baju n pampers je. so far turun bacaan kuning dia .

10mo trước

Terima kasih sy try cari daun belimbing buluh

berdasarkan pengalaman adik ipar dia bagi baby minum susu kambing jenama karihome. cepat hilang kuning katanya. Dan kerap kenekan cahaya matahari juga

10mo trước

kalau baby tak nak minum susu tu, momy pon bagus jugak minum fresh susu kambing

Mcm kakak saya haritu anak jaundice tukang urut suggest bagi mandi air daun kucai yg blend. Alhamdulillah lepas 2 hari jaundice turun