5am td keguguran utk kali ke-2 😓😫

Pukul 5 pgi tdi saya dh keguguran..Hanya Allah yang tahu cmna perasaan ibu2 yg pnh mengalaminya... ikhtiar...mkn ubat..ikut nasihat dok..semua dh buat.. tpi tulah semuanya milik Allah. Tak nak stress, kena kuat semangat utk yg tersayang 💪Nak berehat sekejab, lepas dh sihat sepenuhnya dari berpantang..ambil masa sikit...lps tu kita ikhtiar lg..yg penting jgn putus asa & sentiasa berdoa.. mudahan ada rezeki yg terbaik utk saya mendapatkan zuriat lg🤗 InsyaAllah...

5am td keguguran utk kali ke-2 😓😫
34 Các câu trả lời

kalau awak pregnant utk ke3 kali lebih baik awak guna ni ...ubat utk kuatkan rahim..boleh mnta dekat klinik juga ..tp harga boleh tahan kalau klinik ..rm100 ..sya mula amik kat klinik..pastu dktr bagi tarikh utk jmpa lg tgok amik lagi ke tak ..dlam msa 15 hari guna ubat tu ..habis ..sy beli je kat farmasi smpai cun tarikh gi klinik lg jmpa dktr 😊 klau kat farmasi harga rm85 ..klinik rm100 ...kalau dh keguguran sekali memang besar sngat sis utk terjadi berkali kali sbb sya pernah rasa..bertabah ye ..redha dengan apa terjadi..insyaAllah sekali lagi bby awak selamat dlam kandungan amiin

2y trước

tqqq sis..aminn😘

sabar ya sis... saya pun penah gugur dua kali... pada tahun 2020 ..perit sangat. dah la baru khwin mesti nak anak.... tp selepas saya gugur ke dua kali... saya ambil keputusan rehatkan rahim selama setahun dari mengandung.. masuk 2022 allah berikan saya rzki lagi...alhmdllh... cuma fobia tetap ada... takut sbb kita besa gugur jadi.. hanya mmpu berdoa siang malam supaya allah jagakan kdgn ini.... sis kena bykkan rehat.. lepas pantang betul2 kuatkan rahim mental kita dlu. .. in sya allah pasti akan ada lagi rzki

2y trước

tqqq sis..aminn😘

sye last year kahwin bunting pelamin... pastu excited sgt sbb tau pregnant...pastu nk dijadikan cerita ggur 7w mcm tu .. sye down sgt sebulan lebih ....pastu stiap bulan sye akan check pregnant test smpai 1 tahap sye da x nk mengharap... sye ckp ade ade la...x de x de la... bila sye btol2 x mghrp tau2 lekat balik alhamdulillah...skrg da 5 bulan ..sye doakan insyaallah ade rezeki sis 1 hari nnt... jgn stress2 ... percaya pde perancangan allah ... pasti ade pelangi setelah hujan

2y trước

mudahan DOA sis dimaqbulkan..

sabar sis..jgn ptus asa tu je..jgn stress jgn pk kn sgt..insha Allah rezeki allah tu ade ..perancangan allah itu indah akhirnya bg org yg sabar..sbb sy pnh keguguran thun 2017.. lepas tu smpai skrg bru sy prgnant. skrg kandungan sy 3 bln dh..lg sy de pnykit kencing manis..setelah 11 thun sy menanti zuriat sb sy pcye allah akn bg kte rezeki bila kite sabar dn sentiasa berdoa..moga ade rezeki lg utk sis ye.aamiin🤲

2y trước

aminn.. InsyaAllah..DOA seorang ibu ni Allah maqbulkn 😊🤗

salam takziah sis..boleh sy th sis gugur sbb ape n week ke brpe? sbb sy pon da 2kli ggur..skrg br nk 10w..tkt sgt klu ggur lg..sbb wktu 4w aritu sy bleeding teruk n ade kluar ketulan besar 3jari..so sy assume da ggur..thne after 2w sy pi klnik pegi chck sbb pelik perut sy msih skt n sy still ade smptm prgnt...doc scan tgk ade kantung n baby da ade heart beat..cume skrg sy jadi fobia sgt..

2y trước

bleeding brpa hari?

Salam takziah puan, insyaallah percaya dgn rezeki Allah..ada rezeki utk puan kali ke-3 nnt..sy pun 2x miscarriage, Allah bg lg utk kali ke-3 dgn izinnye 🥰..yg pnting puan pulihkan kesihatan fizikal n mental dahulu, jgn putus asa, jgn bersedih terlalu lama..tiap ujian ada hikmahnye..

2y trước

tqqq sis😘 aminn

Moga terus kuat. In shaa Allah ada rezeki lagi akan datang. Saya gugur waktu 21 minggu. Barang baby pun dah start beli. Balik je dari hospital, husband bungkus semua benda yang ada kaitan dengan baby/pregnancy. Dia takut saya depressed. Jangan risau, baby dah tunggu ibunya di syurga 😍

2y trước

Allah... InsyaAllah..tu la...saya dh ada 2 org ank di Syurga sna.. mudahan sis pn akn diberi rezeki baby yg sihat lg...aminn

rezki semua Allah beri..sy kawin lwt..lps 3 bln kawin peknen.. tp baby dlm kndgn gugur masa 6 bln..sy fikir sy x de peluang lagi.. tp alhamdulillah. Allah sgt baik..maha pnyayang dn pgasih..Dia beri rezki lagi slps 4 bln..skrg anak sy dah 2 bln lbh.. doakan anak sy mmbesar dgn sht..

2y trước

aminn🤗

inshaAllah ade rezeki lg buat sis..sy pon tahun lepas keguguran bulan 10..sedih juga time tu tp tak putus doa Alhamdulillah Allah dgr doa hambanya bulan 12 sy preggy semula dan skrg kandungan masuk 23minggu😊

2y trước

alhamdulillah..tqq sis 😘

sy pun gugur jgk tahun lepas kandungan 13w. sedih tak tahu nak ckp sbb dh 7 tahun tgu. 3 bulan lepas tu, sy pregnant lg. skrg dah 14w. sy harap sis sabar dan tabah hadapi ujian. in Shaa Allah akan ada rezeki sis lagi lepas ni.

2y trước

aminn...tqq sis😘