nanas

Preggy dh msuk 5 bln..klau nk mkn nanas boleh ke?

10 Các câu trả lời

Sy pun teringin sangat2 nk mkn nenas manis. Tahan je ni tggu smpai bersalin nnti. Xberani nk mkn skrg. Sbb kalau dh mkn tak ingat dunia 😂😅 Buah fav. Lagi2 kalau yg sejuk.

5 bulan mkn sekadar rasa sikit ja. Nanti hampir due sis nak bersalin baby dh matang week 38 ke atas boleh makan nenas. Senang bersalin.

6 org ank skrg yg ke 7 ..akk x berani mkn nenas kecuali yg dlm tin koktail tu..tu pun dh usia 7bln ke atas😅

4y trước

Betul tu x berani jgn ambik risiko ye..jgn tiru akk huhu..nati apa2 jd nyesal..akk berani tu sbb x thu pasal x leh mkn hihi..klu tau awal2 pun x berani 😅

Saya dari 5weeks sampai skg 5months mkn nanas😂 sebab fav buah.. Alhamdulillah okay.. tp kuantiti xbnyk eh

Mak saya bgi je lpas 5bulan mkan nenas..tapi saya yg xberani😂..tapi mkan berpada2 la..jgan byak..

Bole jerr.. Dri first trimester sy mkn.. Tp kuantiti jgn keterlaluan..

4y trước

Ok.tq atas sharing sis..nak mkn tp risau..

Boleh ja mkn janji bkn nanas muda dlm kuantiti yg bnyk, berpada-pada

4y trước

Tq sis

Try dulu makan okay tak. Sy makan nenas yg masak dlm lauk je.

Bole kalo nk mkn spotong je..tp yg masak la

4y trước

Sy pn slu makan kalo ade...huhuhu.. alhamdullilah la stkat ni ok je

Sya tak berani mkn msa preggy ni

4y trước

Mkn la sikit klu teringn sngt,jgn selalu pula