buah nanas

Mommies suma, sy mau tya ba, boleh ka mkn buah nanas masak...mcm sedap ja mo mkn nanas masak dgn timun @acar, Skg preggy 10w4d.

11 Các câu trả lời

saya makan pizza ada nenas kan sikit sikit tu pun suami tanya sedar ta dlm pizza tu ada nenas huhu saya ckp sikit ja berapa ketul ja pun lagipun masak dlm oven lagi lain la p makan nenas yang tajam tu diam ja suami, taubat dah ta makan nenas mak mertua, mak sedara pun duk suruh pantang nenas awal awal ni walaupun tgk nenas madu sedappp 😭😭

Ada yg pernah ckp nenas masak boleh. Jgn nenas yg muda tu.. Tapi kalau sy xpernah makan lagi time pregnant ni.. Pernah makan pn nenas d pizza tu atau dalca nenas 😅

Boleh je sis kalau masak. Saya haritu tktahu preggy sy makan nenas yg masam tak berapa masak tu stgh bijik. Alhamdulillah okay. Tp sebaik nya makan yg masak ye.

Boleh jga baa .. sa pn masa kndungan 2bulan smpai 4 bulan mengidam nenas ... saya makan sikit saja.. tp jgn tlmpau banyak laa . Makan sikit2 saja 😄

5y trước

Yaa .. tudu bangat jaa . Hehe . Sa masuk 7bulan baru sa berani makan 1 slice 🤣🤣🤣

Sikit jer sis. Sekadar melepas keinginan. Week masih muda tu. 1st trimester.

Boleh la, cuma jangan selalu sebab tinggi gula ye mummy

Bilang org tua2 x boleh makan nenas kalo mengandung sis

5y trước

Kan. Tapi sebenarnya nanas ni ada vitamin..

Bole baituu mkn sikit sj asl x kopunan hihii..

5y trước

Kan... Nda poh bihison c baby...

Sila. Jangan sampai seguni nenas.

Boleh je sis.