Vit pre natal

Hi. Pls help me. Ada vit lain yang boleh ganti @ sama macam vit ni tak? Saya dapat dari kk, tekak tk boleh terima vit ni sebab terus mual teruk & muntah. Folic acid pon dah habis & doktor tak bagi dah. Ganti dengan vit ni 😭

Vit pre natal
69 Các câu trả lời

effect zincofer memang mcm tu. petuanya mkn sebelum nak masuk tido. dah tido takdanya nak rasa mual pening apa semua tu..

Kena Bagitau Doc , Nanti Doc Tukar Ubat Lain .. Saya Pown Makan Ubat Tuh Jugak .. Alhamdulillah Serasi Dengan Saya ..

p farmasi sis bgtau nak bli ubt tmbh darah dia rsa coklet... main hisap2 ja...1 hari 3biji... ni sdap... rsa nak makan trus

4y trước

maltofer ke

Try maltofer sis, saya pun tak boleh telan zincofer ni, muntah2 saya pastu saya tukar maltofer takde muntah2 dh

sy malan new obimin jer.. d saran kan jgn makan sblah siang.. 🤣🤣🤣🤣 aku mkn masa nak tido.. ok jer

maltofer blh...Ada liquid or YG hisap punye...perisa chocolate....doc bagi YG Tu utk I masa mengandung...

refer kk semula sis , bagitahu apa yang sis rasa masa makan ubat ni, nanti kk akan tukar ubat lain ..

Pernag makan ni, mula2 ok pastu 2 3 minggu terus jadi mual . Tp hb low punye pasal telan jugak😅

Minum bersama air perahan limau. Nurse kk saya nasihatkan . Memang menjadi . Atau air yg masam2

Sy makan ni perut kena betul2 kosong baru tak muntah.. doc ckp zincofer ni dos paling tggi