Vit pre natal

Hi. Pls help me. Ada vit lain yang boleh ganti @ sama macam vit ni tak? Saya dapat dari kk, tekak tk boleh terima vit ni sebab terus mual teruk & muntah. Folic acid pon dah habis & doktor tak bagi dah. Ganti dengan vit ni 😭

Vit pre natal
69 Các câu trả lời

sy xblh makan yg klnik bagi. so sy ganti dengan iberet. alhamdulillah xda muntah2

sy makan ubat nie pun muntah jgk..mgkin tk sesuai kot..tukar ubat nie sbb HB low..

sy p xboleh telan zincofer ni..cnfirm muntah...so sy mnta tukar kpd obimin...

sy bgytau awal2 kat misi , tak boleh makan vitamin ni , so dorg tuka dengan obimin .

4y trước

saya pon ada bagitahu tak boleh telan vit ni, tp nurse cakap cuba dulu nti kalo tak serasi baru tukar

cba minum dgn sunquick. selalu saya consume sebelum tdur. so far x mual lg.

Inform nurse yg awk x ok dgn vit tu nanti diorang tukar dgn vit lain

sama mcm sya memng tak masok mkn pil tu .. sekarang sya mkn meltofer

ramai yg pening dan muntah makan ni. termasuk sy 😄😄

Iberet okay sis. Makan sebelum tidur. Minum dgn sunquick oren

New obimin. Beli kat farmasi. Rm20 lbh je spend utk sebulan