Ya Allah, mudahkan lah urusan ibu2 mengandung..

Permudahkan lah urusan kami ibu2 mengandung untuk pergi kerja mencari rezeki sambil layan alahan yang teruk.. tak mampu nak telan makanan apa2 asyik muntah, perut sentiasa pedih sampai rasa nak gastrik. Tidur tak lena sebab heartburn dan badan berangin. Kaki ni pun dah tak mampu nak keluar kerja, tapi tetap kena gagah kan diri demi komitmen hidup dan persediaan baby bakal lahir nanti.. kalau ada rezeki lebih mmg fikir nak resign je, kos semua makin naik. semoga semua ibu2 sama2 kuat 💪🏻 Bukan nak mengadu penat bawa baby dalam perut atau manja, cuma minta diberikan ketabahan dan kekuatan.. (type ni sambil mengalir air mata 😢)#1stimemom

12 Các câu trả lời

semoga dipermudah urusan sis.. sy pn sama.. amik unpaid leave sbb dh 2 kali warded, pjj dgn suami, sy ambil keputusan amik unpaid leave, walaupun tahu byk nk pakai duit.. sy hrp ad rzki yg x disangka2 nnt utk baby.. sy jgk didiagnose mild anxiety.. jd sy mmg plu amik unpaid leave utk pastikan sy dpt hadir kaunseling dan nak sgt2 sembuh mild anxiety ni sblm bersalin.. sy bkorban lepaskan kerja sy demi kesihatan sy dan baby.. sy doakan puan juga sama, dipermudah segala urusan, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yg baik, ttap semangat.. ujian kite x sama.. tp pcaya lah, rahmat allah besar bg kita yg brsabar.. 😘😘😘 hugs..

3y trước

InshaAllah semoga baby diberi kesembuhan, keafiayatan, membesar sihat2.. Dan semoga urusan awk pun dipermudahkan Allah swt.. amiin ya rab..

Aminn.. semoga kesusahan & kesulitan ibu2 mengandung semua di angkat dan di ganti dengan kemudahan & kesenangan. Doa bnyk2. Sy masa mengandung ank yg 1st pun lebih kurang mcm ni. Tp lepas besalin alhamdulillah semuanya Makin membaik. sedangkan gaji pun takat tu jugak tp alhamdulillah rezeki ank, semua keperluan cukup. Stay strong 💪🏻 mommy is the best!

I feel you sis😢 sama sama tgh lalui alahan teruk. Sambil jaga ibu ayah tgh sakit pulak tu. AllahuAkbar. Sampai kesian tgk suami tak cukup rehat. Kita ni gagahkan badan, tapi kadang tak mampu.😔

3y trước

semoga mommy di beri kekuatan Dan dipermudahkan segala urusan.. jaga org tua tu bnyk pahala.. bersabar ya.. jagalah semampunya sementara mereka masih ada..

Sy sampai ambil unpaid leave 1 bln lebih sbb betul2 x tahan n masuk keje pun x function. Sy doa kan sis kuat mngharungi alahan. InsyaAllah xlama lg ok la tu

semoga dipermudahkan segala urusan mommy, banyakkan bersabar, berdoa Dan berzikir..bngun tido sebut subhanallah sekuat mungkin.. semoga di beri kekuatan..

You’re beautiful and strong, sis! 🥲💪🏼💕 kuatkan semangat, tabahkan hati!

Betullll.. kaki bengkak smpi stokin x muat.. n kadang2 susah agt nk berjalan

Yeah... Be strong! Moga Allah permudahkan segalanya. Aamiinn

Amiinnn. Moga dipermudahkan urusan kita semua 🥰🌸

I feel you sis 🥲