alahan teruk

hai nak tanya kalau alahan muntah teruk lebih dari 5 kali perlu pergi emergency ke? mkn tak sampai 5 minit muntah sama juga mcm air masak, urin kuning pekat + badan panas asyik keluar air mata je

1 Trả lời

Ya perlu. Kalau puan terasa badan puan jadi terlalu exhausted lepas muntah, terus je pegi kecemasan. Takut jadi dehydration. Biasa doc akan masukkan air dan ubat tahan muntah. Kalau teruk, mungkin akan ditahan di wad sebab takut dah jadi hyperemesis gravidarum.