Minum air gula

Perlu atau tidak setiap ibu mengandung minum air gula... Kenapa kena minum air gula... Saya dah nak masuk 8 bulan x pernah minum lagi

12 Các câu trả lời

Bagi wanita berusia 25 tahun ke atas, tidak mempunyai risiko, akan disarankan menjalini saringan mOGTT tadi ketika bayi berusia di anatara 24 ke 28 minggu. Bagi wanita berusia 25 tahun ke bawah dan tidak mempunyai risiko, anda bernasib baik kerana tidak perlu minum air gula. Untuk lebih info tentang siapa golongan yang perlu minum air gula, boleh baca link bawah ni: https://www.columbiaasia.com/malaysia/health-articles/kenapa-perlu-minum-air-gula-ketika-hamil

dia ada term2 nya awak...baca at buku pink, sbb umur atas 25@ada keturunan kencing manis@berat badan berlebihan semasa mgandung@mcm2 lagi term nya yg jadi punca kita kne minum air gula tu atau x...saya anak 1st mmg xde pon kne minum air gula tpi anak ke2 kne minum pula..

depends on tempat. saya takda masalah apa pon. bawah 25 jugak. kena minum 2 kali beb..sbb nurse kata skrg wajib dah minum air gula. kite pon redhoo ajelahh

air gule kita minum sbb antara ibu ayah ade kncing manis.. so dktr sruh pon sbb nk thu kita ade kncing manis atau tidak shaja

kalau xde masalah, tak perlu minum. kalau kena minum tu ada beberapa masalah seperti berat badan berlebihan or else.

saya dari awal kandungan smpai tunggu hari nak bersalin xperna kena suru mnum air gula

Saya 2x kena minum air gula. First tri dan 3rd tri. sebab berat naik banyak. 😂

saya juga ada baru baru minum air gula...waktu kandungan 25minggu...

ada mslah or ada keturunan. cth mak ayah ada pnykit kencing manis

sy kna 2 kali sb fmly kencing manis dan berat berlebihan