Tak pernah minum air gula

Dari first sehingga third trimster, saya tak pernah pun minum air gula. dah nak dekat bersalin ni,doc/nurse asyik tanya pernah minum air gula tak? then, bru2 ni .. ada kndungn gula dlm air kencing .. saya pulak pelik, kenapa saya tak minum air gula .. ada ke kat sini tak minum air gula semasa mngandung ?

2 Các câu trả lời

sy plk mintak dgn doktor utk mnum air gula kali ke-2...yg first xsangkut gdm pun..so, 35w haritu sy mintk nk minum sbb brt sy byk naik..dkt 5kg..tpi doktor mcm duk gertak je bimbng ad gdm bagai tpi xbrsuara suruh minum..bimbng sgt kt ank, sy mintk utk minum jgk😂..alhamdulillah kali ke-2 pun xsangkut

sya..tak dan sy dh brsalin pun.. tk tau knp x mnum air gula