minum air gula

ada tak mommy2 kat sini x pernah minum air gula semasa mengandung? kandungan saya 7 bulan n belum pernah minum air gula

2 Các câu trả lời

Masa saya pregnant anak pertama saya takda minum air gula. Time tu berat dan bmi masih normal. Umur pun baru 24 tahun. Takda risiko kencing manis. Tapi skrg saya pregnant anak kedua saya minum air gula. Bmi overweight dan umur pun dah 30 tahun. So risiko tu ada utk kena kencing manis. Alhamdulillah bila result keluar cantik je.

Saya tak pasti. Tapi masa saya mengandung anak pertama, perlu minum air gula.. 2 kali sepanjang pregnant, alhamdulillah normal. Takde kencing manis. 🤗