Bagaimana anda merasakan perjalanan kehamilan anda setakat ini?

Nêu ý kiến
Mudah, lancar dan selesa
Biasa sahaja dengan beberapa ketidakselesaan
Agar sukar dan sedikit mencabar
Mencabar dengan pelbagai komplikasi
Penuh dengan emosi dan perubahan hormon
Saya tidak pasti apa yang saya rasakan

783 nhiều câu trả lời

20 Các câu trả lời

alhamdulillah takde muntah cuma selera makan kurang tp dah getting better. yg mencabar ialah hari-hari kena inject clexane 4 kali sehari sbb ada sejarah darah beku so high risk utk dpt lagi masa pregnant 🥲 overall ok sahaja walaupun mengah side effect pulmonary embolism dulu + pregnant masih terasa bila overwork. syukur husband + family yg supportive & selalu doakan yg baik2.

minggu ke 10 kehamilan... janin x nampak... fizikal ibu agk berisi.. ad kemungkinan ke akan nampak atau kire akn kne gugurkn ya? kantung mmbesar mengikut usianya... betul2 ganggu emosi..

In terms of kerja tak susah bcs my boss sangat memahami. But keadaan diri with low antibody levels, badan jadi makin sensitive. Alhamdulillah surrounded by supportive people…

Selera makan okay alhamdulillah . Cum pelvik makin sakit . Waktu 5 bulan sakit sikit je . Now dah nak masuk 31 weeks . Kemain sakit nak bangun dari duduk or baring 🥲

alhamdulillah dr awal xde alahan lgsung..makan selera sgt.. cuma da msuk bulan ke7 ni mula semput sikit².. tapi smua ok

dari awal sampai sekarang (13 minggu) masih ada alahan yg teruk..selera makan langsung takde..sentiasa rasa nak muntah dgn sakit kepala🥺

2t trước

baru tiga hari lepas buat sis...😅sbb salah info

kasut da start x muat perut da rasa sedikit xselesa emosi swing, cepat marah cepat sedih tapak kaki rasa membengkak

Alhamdulillah,tak ada alahan dri awal mngdung smpai lah 35week ni...ibu dgan bby sihat2 je ank prtama

Mood swing, asyik nak makan tapi banyak yang tak boleh terutama yang bersantan dan berlemak

mencabar sikit .. dengan kerja lagi.. susah boss nak bagi excuse untuk pegi kk 😢😢