Hari subur

Period tak teratur. usaha untuk mengandung guna opk. Setiap bulan memang jumpa hari subur. Bd sebelum,semasa dan selepas selang 2 hari. Tapii...kenapa tak lekat yer. rasa putus asa. 😥 harini 9 dpo sudah. check upt negative memanjang. ker masih awal. tapi org ckp klau pegnen upt blh detect seawal 8 dpo..

Hari subur
15 Các câu trả lời

hye sis, saya pon sama mcm sis gune opk,... period xtentu, kdng period saya sampai cd 51 baru turun drh,.. rasa ssh nya nk ngndng period dua bulan skli,.. so kami gune opk,... 5 cycle bru lekat,...masa lekat ni kami try masa dpt positif tu je,... sebelum and slps mmg xde buat,. ada org bg petua bagi air suami pekat ,... kalau dua minggu xbersama jadi pekat,... and org ckp sperma dua ary baru matang,.. kalau buat ary2 mmg xjadi,... and sepanjang cycle last tu saya minum kopi kacip fatimah(saya ada baca, bagus untuk rahim),... and eat clean shj,...and skrg dh 21week alhamdulillah,... hopefully semakin sihay baby dlm rahim ni,.. keberkesaan saya xjanji., tp rezeki kalau ada xkemana,...

cntik dah tu result opk tu... jgn putus asa, cb lg next time, slma tmpoh tu.. suh suami amalkan habatussatuda,sis pun blh gak mkn... dlm TAP ni ada kbaikan habatussauda untk yg ttc,selain tu.. bnyakkan berdoa la.. usaha,doa , tawakal..... alhamdulillah... slps sy bc psl hbtussauda tu, buat opk, n suh suami mkn, sy pun ada amik jg.. alhamdulillah skrg 6 bulan dah..... gud luck sis.... insyaAllah aamiin

assalamualaikum sis . cuma nk berkongsi . sebelum ni pun sy mcm sis , selalu tanda dan kira² bila waktu subur tapi tk lekat² smpai satu tahap dah rasa giveup terus tk buat dh . sy niat dalam hati kalau ada rezeki InsyaAllah lekat tk fikir dh pasal pregnant , cuma kerapkan bersama suami . Alhamdulillah skrng sy dah 7w sis . semoga ada rezeki sis nanti . InsyaAllah

Mcm sy tebal da buku rekod opk ni.. Tp btul org ckp sis.. Jgn stress.. Tp lpas tu sy langsung xrekod opk..sbb rasa putus asa.. Sy biar je.. Alhamdullilah skrg da masuk 8 mgu.. Bykn sedekah juga.. Wlupun xbyk.. InsyaAllah lekat.. Semoga dpermudahkn ya sis.. Aaminn

jgn stress sis...bykan mkn mkanan yg myumbg utk fktr kesuburan mcm taugeh,amalkan madu,kurma...sis boleh try consume jus tambahan..mcm delima ka...itu just iktihar sis...xsla kta mcuba..insyallah klu rezeki lekat...jgn pts asa..kerap kan bersama suami utk mdhkan lekat..

Jangan stress sis .. sy dlu buat jugak opk 4 kali sy gugur sis .. kndgn kali ni sy dah x buat opk sy ikut apps pnya tarikh ovulation n sy niat dlm hati kalau ade rezeki insyallah dan lagi satu jgn terlampau pikir sgt nak m gndung buat rilek buat cool je ..

btul klu pregnant dpo8 dah dpt upt samar..tp depend pd hcg dlm bdn msing2. mcmna pula dgn suami? prnh buat sperma analisa? ksan kualiti n kuantiti sperma. klu sperma xckup xsihat pun jd punca ggl ttc jg.

Jgn stress ya sis.. sy sblm ni dua kali cycle ikut opk baru lekat.. yg penting teruskan usaha jgn giveup. InshaaAllah rezeki ade cuma cpt atau lambt je

Jgn stress..kalu Kita stress susah..ubah mindset n happy selalu.. bykkn sedekah..percaya lah rezeki xsalah alamat.. InsyaAllah...

Tak lekat sebab belum rezeki. Tak semua orang boleh dapat upt positif dpo8. Sy dulu dpo14 baru positif.