Jumpa opk positif setiap bulan tapi tak pernah lekat

Start tahun nii sy ttc dgn opk dan setiap cycle jumpa hari subur (opk positive) tp tak pernah upt positif 🥹 Period sy pun period setiap bulan cuma cycle agak panjang (33-37 hari). Dah BD masa subur, lps subur, and stop BD masuk Dpo 8 keatas. Bila check balik calendar utk past 6 months nii, byk kali je sy BD sehari sebelum/semasa ovulation tp tetap jgk period. suami dah buat sperm analysis and result normal. Dah kahwin 2 tahun, ttc 1 tahun lebih. Tahun pertama kahwin prnh pregnant dan gugur awal kehamilan, lps tu chemical pregnancy 1 kali. Knp ya opk susah nak lekat even dh jmpa and BD masa opk dh positive? Ada sesiapa boleh share pengalaman? Terima kasih 🥀

4 Các câu trả lời

Jgn lg track opk, bd bila nk je. No need follow schedule. My experience sebiji mcm sis, cycle period pn sma n jumpa dctor dia ckp normal je pn cycle tu. Sy stop terlalu nk track itu ini, stop fikir symptom pregnant, clear my mind n x mau stress. Sy bersera je klu mmg smpai masa ada rezeki anak then ada la. Sebulan je sy mcm tu then lekat. Sy rsa main thing is sy lgsg x stress n x fikir sgt psl nk pregnant. Wlaupn org tnya2 perli2 masa tu sy blh jwb dgn tenang & mnta doakn je.

Hi Sis, lepas saya gugur last year ni yg saya buat atas saranan doktor 1. Husband & wife consume vitamin, folic acid 2. Boleh start bersama bila nak dekat waktu subur sbb ada sperm yg slow moving 3. Bersama alternate days 4. Makan salmon & avocado banyak2 5. Yg ni saya ikhtiar saja - bila jumpa haiwan & baby kecik saya bisik dgn diorg “doakan saya dapat baby ya” Semoga sis dikurniakan zuriat & dipermudah urusan ya. Doakan saya & baby juga 🥰 terima kasih

maybe bley jmpe obgyn utk bincg lebih lnjut.. telur matang ke x, fallopian tube block ke x.. mcm2 bley check.. klu semua tu xde masalah, maknanya blum masanye lg..