Dpo 13 opk +ve

Hi. Saya dh dpo 13. Dh late 2 hari. Regular period. Opk positif. Tp bila buat upt. Negative. Kenapa ya? Or kena tunggu lg bru buat upt?#bantusharing

11 Các câu trả lời

sy pun patut smlm period tp delay dah sampai harini.. still baru lagi.. even check pagi tadi upt -ve.. but sy xcheck opk .. sy check bbt, & suhu bdn sy drop ... sy xde nk rase period . if klo sy otw nk period.. selalu buang air kdg keluar lendir halus kecik2 merah.. tpi dia xtinggal.stain kt liner.. or panties bile mlm.. sy check upt td pagi guna yg beli tiktok punye .. tak thu laa esok lusa mcm mne

Klu confirm dh detect bila start dpo1 & delay period tp upt msih negative, slalunya mmg x pregnant. Unless xde keep track bila ovulation, could be lmbt ovulate. Klu dlm seminggu lg msih x period boleh test upt semula, klu negtve juga, gangguan hormone.

4t trước

Ada bbrapa sbb, 1) chemical pregnancy 2) brand upt x bgus, terutama dri eco atau upt strip yg hijau tu byk org ckp bgi false postive, naik samar..brand bgus dip n tell 3) sis ada other health condition, mungkin gngguan hormone atau lain. Klu kerap berlaku mcm tu wlaupn guna dip n tell brand, blh try jumpa doctor.

Dpo13 tu belum late lagi awakk, late 1 hari tu bila dah masuk dpo15 awak. Kalau boleh nak test pregnancy jgn pakai opk awak, ramai saya tgk opk +tve tapi upt -ve, esok tu dia period.

4t trước

Ouh mcm tu, baikk2, terima kasih

Sis upt dah positive ke skrg?

1d trước

Positive. Tp dh abort 5w