Ada x sape2 kat sini yg anaknya 4 bln pastu mengandung lg..soalnye sy ceaser aritu. Sy guna

Perancang anjit

5 Các câu trả lời

takda pengalaman tp seharusnya kalau takmau "accident" mcmni, kena double triple protection. kena merancang dgn disiplin. especially utk kes czer. rahim perlu masa yg lama utk pulih, now dah ada penghuni baru. kesian sama kt badan kita & baby yg masih kecil. apapun, dptkan nasihat doktor. jika tak membawa mudarat, teruskan saja kandungan tersebut. doktor/nurse bebel tu dah lumrah asbab diri kita juga. yg penting jaga diri, jaga kesihatan, jgn stress & bersedia fizikal mental dari skrg.

Sebab tu pakar perancang keluarga sarankan supaya tidak bersama dulu untuk 2-3 bulan pertama selepas disuntik. Sebab perubahan hormon selepas disuntik akan ambik masa untuk badan terima. Kalau kita da period pun akan ada perubahan kitaran haid selepas disuntik. Tapi selepas beberapa kali diauntik masih mengandung tu memang betul2 rezeki allah nak bagi juga.

Instead of tkut kena bebel patut kena pikirkan kenapa nurse dan dr xgalakkan pregnant lepas bersalin. Mesti ada sbb sbbnya.

takot kene bebel je le

pakai perancang apa?

2y trước

inject kut maksud dia. depo