Perancang implant

Sy nak tnya, hmpir setahun sy pkai implant bln 9 bru ni dtg period spotting, Datang sekejap2 pastu stop 3 4 harj boleh solat. Then dtg lg mula nya pkai paty liner tp lma2 kena pkai pad, smpai skg bulan 11 mcm tu jgk boleh solat 3 4 hari je pastu dtg pulak. Sy agak confius samada sy boleh solat or x, sbb dh lebih 15 hari period sy. Bila sy tnya dkt doc yg psang implant dia kta normal tp doc tu india,sy ssh nk tnya berkenaan hukum solat. Xtw nk tnya dkt siapa, mohon bantuan. Sy xselesa sgt klu berterusan mcm ni😣😣😣 #implanon #implan #perancang #spotting # #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

3 Các câu trả lời

period lebih 15 hari dah boleh solat meskipun masih keluar darah. contoh 1st day 1/11, 3-4 hari stop & sambung lg 6/11-10/11. then stop lg & sambung lg 14-17/11. so 16/11 dah boleh mandi & solat mcm biasa. cuma kena tukar pad & cuci bersih tiap kali nak solat baru. ttg perancang tu samada puan tukar atau stop terus & rancang sendiri.

2y trước

moga dipermudahkan mommy!☺️⭐️

saya pun tk thu nk ckp sis... sy tingal semua sbb ni la xdtg period... rancang sndri period ok je... sy xnk sarangkn pun sis tingal.. tpi sis fikir je mana terbaik untk sis.. kalau blh merancang sndri lgi bgus

2y trước

sy ank 1st mmg rncg sendri smpai 4 thun bru dpt 2nd bby twins. tp yg twins ni sy cser tu yg xberani rncg sndri.

tu sbb saya xnak pakai perancang..period mst kacau

2y trước

tula sy mmg xnak amek perancg pn sis tp sbb sy cser yg 2nd bby ni, sy seriau. yg 1st gap 4tahun rncg sndri