Tempoh di hospital

Pengalaman mummy kena tahan/stay di hospital brp lama ya selepas melahirkan, normal atau czer.

7 Các câu trả lời

Hi mommy. Saya stay dalam wad 2 hari 1 malam. Hari sebelum tu ikutkan dah start contraction tapi bukaan masih sedikit dan contraction pun tak terlampau kerap sangat. So hosp tanya nak balik atau admit. So saya pilih balik sebab rumah SIL dekat. Esok pagi saya warded then induce dan bersalin so esok nya dah boleh balik. Sebab masa tu doc pun tak detect anak jaundice. Dah 2 hari balik nurse kk baru perasan ada jaundice. Dah lepas tu anak kena tahan kat wad berdekatan tapi saya takda katil so kena la balik. Pukul 3 pagi datang tengok anak dan tengah hari anak boleh discharge.

Dulu I masa pregnant for vaginal delivery, I admit hari Sabtu pagi, then induce and bersalin on Sunday early morning and discharge on Monday morning so total 3 days 2 nights. Kalau czer definitely more than 3 days and also depends pada luka czer because doctor akan monitor dulu and permit untuk discharge. Some mothers for vaginal delivery kalau bersalin awal pagi, next day dah boleh discharge also. Ikut hospital / doctor masing-masing and situasi ibu dengan anak (health status) also masa tu ya.

kalau normal.. sekejap je.. esok boleh balik.. kalau baby dah buang air kevil. dan besar.... kalau. czer... bkn ibu berisiko.. selalunya 3 hari... itupun kalau nak balik cepat.. doc nak tgk kita boleh bgn dan jalan... baby da breastfedding.. kencing berak.. okie... cyzer yg utk ibu berisiko.. hmm maybe seminggu... anak di NICU selalunya... maybe ibu pulang dulu.. semuanya apa yg saya alami... atas pengalaman sy...

sy ritu normal 2 hari je .. dia tgk atas keadaan ibu lh klau ibu nmpk dh ok dri atas smpai bawah & anak pun dh kencing berak dia bg lh discaj

Sy kat hospital Sehari sebelum beranak hari selasa-ahad . Normal delivery hari rabu, kena tahan lagi 4mlm sbb anak g6pd

Sy bersalin ptg..Esok tengahari tu dh bole discharge dh..tp ni bersalin normal la

ank first emergancy czer kena tahan wad 3hari je