DISRESPECTFUL RESPONSES

Pelik la dgn ssetengah mommies yg terlebih annoying bila org tya soalan . Bila org tya soalan, reply dgn sinis mcm annoying sgt, suruh google sendiri sblum tanya . Apooo ? Actually semua benda pn boleh google sendiri n boleh dpt jawapan kan .. Tanpa apps ni pn boleh google smua persoalan . Tp apps ni wujud pn utk bantu ibu² yg tgh ad masalah bg solutions n pndpt ibu² yg ad pengalaman dgn mudah . Ni tidak, dibalas sinis . Awk rasa annoying dgn soalan org, sy rse annoying dgn tindakan awak . Kalau awk rasa annoying dgn soalan org yg simple n berulang², just ignore la scroll laju² . X payah nk reply . Bukan susah pn .. Sighh Biarlah org bertanya pun, x paksa pun awak jawab . Maybe ni je medium dia tahu guna . Google byk jawapan tp maybe x jelas . Please la ea . Tgh pregnant tu buat² laa byk positifkan diri n jgn gelabah sgt . Terkenan kat anak perangai tu nanti . Be sensetif dgn perasaan org lain jgk ye mommies . Jaga hati org kalau nk org jaga hati kita . Pregnant mommy kan sensetif .. Kalau org tu trasa u nk minta maaf mcm mana time bersalin nanti ? Please laa . Mind your words .. Jaga adab .. Chill okey ? X suka x payah reply, annoying scroll laju² . Thats all tq .. ?

DISRESPECTFUL RESPONSES
67 Các câu trả lời

Yes.. Jawapan dalam Google terlalu banyak sampai boleh buat pening kepala. Lg 1, dalam Google, symptom demam pun boleh jd sebab canser😂😂. Benda xde ape pun jd serious kalau baca kt Google. Dekat sini mmg x dinafikan, x ramai ahli perubatan cuma bergantung pada pengalaman org lain but at least dapat kata2 semangat tu pun dah memadai. Soalan upt 2 line yg terang jelas lagi nyata mmg rasa mcm..... Eee.... Sbb tu sy x pernah jwb soalan upt. Soalan lain okay lagi.

Kadang2 rujuk google dengan tanya direct dgn org x sama.. ibu2 mungkin ada pengalaman dan dah alami sendiri.. jadi kita boleh amek iktibar dari pengalaman ibu lain.. kalau google lebih kepada fakta dan kita x boleh nak tanya google tu pengalaman yang betul2 sama mcm yg kita harapkan.. kalau tanya ibu2 banyak pendapat yg berbeza2 berdasarkan pengalaman masing dan kita boleh tanya lebih lanjut.. x semua benda kita boleh settle dgn google

haa betul la tu.. nape lerrr nak noying² sgt. tak suke boleh jalan. xpayah ler nk kerek ke sinis ke kt org lain. org tanye tu bersebab. dlm apps ni segale jenis mak² dgn mcm² prangai anak² yg xsama pengalaman tau...! sini lerr tmpt nk luah perasaan, nk tanye pendapat nk berkongsi segala keluh kesah. alahaiii.. kalau pedih mata tu kau pejam sambil kau scroll lelaju. dah sekian terima kasih.

Betul Tu sis! Memang la bole carik kat Mr Google tapi kekadang tak jelas sangat, soalan Sama tapi jawapan Ada yg bole Ada Yang tak bole la... Saya join apps ni pun sebab sini Ada mummy2 Yang berpengalaman so Tu Tanya soalan kalau tak pasti. Kan bole scroll bawah je kalau dia tak nak jawab. Adeh... Susah nak cakap... Dah2 tak nak complain lagi, stress dibuatnya, tak baik utk baby dlm perut ni.. huhu

agakla . xnk jwb scroll lelaju . cth soalan mcm dble line tu preggy ke tk , mmg nmpk mcm funny sbb frmasis msti dh explain xpn dia pn mst dh bce arahan kt plastik tue . bnde tu xkisah pn bg sy sbb dia nk share hppy dgn kita wlpn sbnrnya dia da tahu . xske ttup mata . awk yg rply sinis tu mlut jaga skit tgh preggy kn . reply elok2 takleh ke ? 🤨🤨🤨

Couldn’t agree more. No one has the right to be disrespectful and rude towards others even if you are emotionally unstable. Should just learn to scroll away and focus on positivity/ help those whom you are able instead of condemning with unnecessary arrogance and cynical statement. Be kind mommies 😀 spread love not hate

ye betul...soalan biasa mummy tnye berulang2 sye faham sngt2...dye bru pregnant setiap bulan ade jee kwn2 di TAP ni akan anjurkan soalan2...bukan yg bertanya tuu org yg same...org yg berbeza cuma soalan shja sama...we need each other untuk sokongan...ahli dlm.TAP ni perlulah mmbantu dengan seikhlas hati...xnk balas rse muak xpayah tengok gituu

nih saya setuju. saya mengaku, saya kadang salah sorang org macam ni. reason dia sebab, masa saya tanya tu, saya baru tahu fasal permasalahan tu dan cuak. dan terus tanya dekat apps ni 😂 lepas tu baru google. maaf, saya cuak dan saya rasa sini yg dapat mrmbantu fasal permasalahan saya, tapi, ada pulak yg bitter hahha adoi

For me sy akan jwb question yg sy rase sy rlnk reply, yg sy rase mlas nk or x interesting nk jwb atau sy x tau nk jwb sy akn scroll down je..takde nk perli2.. sbb sy pnah jmpe post budak umur 15yrs dlm ni yg preggy luar nikah..so from that sy tau dlm apps ni rmai ibu muda yg bru nk bljr..bru nk cri ilmu..

I agree sis. We need 2 way communications. Kalau baca, takkan kita nak tanya kat article tu pulak kan? Nak tunggu author tu reply? Mungkin author tu pun tak perasan ada soalan. Bila ada apps mcm ni la membantu. On the spot tanya, chances orang nak reply pun within 1-2 hours je. At least boleh selamatkan satu nyawa.