Perjalanan jauh bersama anak-anak?

Hi Parents! Ada tak yang selalu bercuti naik kereta dengan anak-anak? Bagaimana anda memastikan anak-anak anda terhibur dalam perjalanan yang jauh? Jom kongsikan perjalanan paling lama dan jauh anda pernah tempuh!

Perjalanan jauh bersama anak-anak?
4 Các câu trả lời

mcm ank sy dia jenis suka makan..jd sy siapkan makanan dia suka utk snack time dgn permainan yg dia suka nk main ..jd dia akn duduk diam n happy je dlm kereta...kalau dia dah start boring kami sm2 berselawat spnjng perjalanan ..nnti dia join skali kami berselawat ..wajib ada tak boleh tinggal adalah bearnya...jd dia ada bear dia dh happy.jika perjalanan trlalu jauh ank akn tidur hingga slmt smpai ke destinasi nak di tuju .sgt senang nak bawa ank sy berjalan..dia sgt suka nk berjln dan d bawa jalan... alhamdulillah ❤️🥰

kami suka bersembang bersama2...lagi2 anak2 sedang membesar...banyak persoalan ditanya.encik suami pulak selalu buat lawak....sbb tu kalo balik kampung kami tak suka ikut highway...suka ikut jalan kampung.macam2 soalan anak2 bila tengok kiri kanan jalan.nama jalan pun bole jadi bahan untuk kami bercerita sambil gelak ketawa...tak kering gusi.kecuali bila anak2 keletihan dan tidur.. kami ikut jalan highway je.cepat sikit sampai...bila rasa lapar/haus..singgah gerai tepi jalan...mcm2 makanan dapat merasa.😋..(teluk intan-shah alam)

2y trước

menarik pengalaman ni. saya sendiri tak suka ikut highway. bosan 😅

Paling jauh bawa anak setakat ni ke kampung di Johor. Sebelum gerak, saya pastikan anak dah kenyang dan tidur. Bila ada R&R, singgah berhenti utk salin pampers, dan bagi ambil angin sbb saya ada baca baby newborn sampai 3 bulan tk silap, tk elok duduk dlm kereta terlalu lama. Wallahualam saya tktau.

belum berpengalaman