law nk kne minum air gula memang kne puasa dr 10 mlm smpai 2 jam lepas minum air gula ke??

Overweight 5.1gram... 4month 2 week ... kene minum air gula ..😭😭😭

law nk kne minum air gula memang kne puasa dr 10 mlm smpai 2 jam lepas minum air gula ke??
22 Các câu trả lời

Klu nurse pesan suh mnum air gula kol 7.30 pg, ari sblmnya tu last mkn kol 7.30 ptg.. mcm sy kene mnum 7.30 pg, sblmnya tu last sy mkn nasi kol 7.30 mlm.. lps tu sy mnum air kosong & lemon suam tnpa gula sblm kol 10 mlm.. lps drp tu mmg x mkn/mnum lgsng even air kosong smpla setel semua.. esknya tu lps mnum air gula msa nk tggu 2 jam amk drah pon jgn mnum air kosong.nnti ggu bcaan.. alhamdulillah sy mnum air gula 28w x sangkut..

4y trước

Hehehe.. yg tu depend pd individu.mgkn cara pemakanan/mmg fmly ada sejarah kencing mnis.. kemungkinan gak sbb hormon.kdg2 yg yg jga mkn pon blh sangkut.. blh refer nurse/doc sbb sy pon x brp tau sgt..

Yup, puasa 10 malam tu. Start stop makan apa apa. Sy dulu pun tak boleh, tapi pulun minum air kosong banyak-banyak. Puasa dari makan je sebab nak tgok result gula dalam darah kita macam mana. Air kosong still boleh minum. Lepas minum air gula, kumur² atau minum seteguk dua je air kosong. Jangan lebih, nanti boleh ganggu bacaan gula utk darah yang kedua pula.

Alhamdulillah habis minum air gula tanpa muntah cuma rasa lekat glukos kat tekak then tanya nurse boleh x minum air kosong seteguk sikit je bagi hilang rasa tu then tunggu 2 jam utk amik darah kali ke-2 pulak.. doakan sy x sangkut

Sy baru2 ni kena minum air gula sbb berat naik 5kg dlm sebulan, alhamdulilah xde sangkut gdm..mmg puasa start 10mlm smpai 2 jam lepas minum air gula..first time minum air gula, skali teguk je..hahahah..

ye...sblm pkul 10 tu mkn la dlu mcm bersahur..esok sblm 8 kena ada kt klinik..p awai dpt la mnum awal..tggu 2 jam pn dlm pkul 10 lbih cmtu..sbb dhga kn puasa jd masa minum tu insya Allah dipermudahkn..hihi

ya kena berpuasa dari jam 10mlm sampai 2 jam lepas kena ambil darah kali kedua..sya dah 2kali mnum air gula,alhamdulillah result ok..sya mnum air gula sebab umur,37tahun baru preggy ank 1st..

Tak rasa pun sis, puasa tengah malam.. Sbb tengah tidur.. Esok bangun pagi awal, Siap2 g klinik utk minum air gula.. Lepas minum gula, tak lapar dah.. Cuma loya sikit je..

Kalau awak xnak gula sangkut, stop makan before kol 8mlm. Atas pukul 8mlm tu minum air limau tanpa gula. Atau kalau lapar sgt makan sayuran hijau direbus kosong byk2 🤗

Normally memang kena minum air gula. And disarankan ambik air gula dekat klinik swasta lagi sedap. Kalau kerajaan mmg tak sedap. Puasa tu kena untuk lebih accurate.

Ya puasa dr pkl 10mlm sampai lepas amek darah 2jam lepas mnum air gula.. Sy kena minum pagi tadi..kembang tekak juga..😁