Haaaaa tacoooodddd

Esok kne minum air gula 😭 boleh x ibu ibu ksi tips supaya x muntah lps minum air gula? Ada yg ckp kne minum air lemon sblum minum air gula.. tapi kan kne puasa start 10pm kannn 😕 bila boleh minum air lemon tu? Sblum jam 10pm ke? #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

12 Các câu trả lời

Saya bru je minum isnin lepas, haha, lawak pun ada, sbb sya blik kg, tumpang minum di Kk kg. Disebabkan saya mual tak hilang lagi, 14w, so org kata spu minyak angin kat hidung, minum steguk. Jadi jugak tips ni, spu minyak angin kak hidung, tapi disbbkan haus, laju je minum, smpai nurse tak perasan sya minum, haha, dia kata laju btul awak minum, dah la gelas pun besaq, sekali teguk ha. Dan kluar klinik bru rasa nk muntah, Allah punya tahannn la, dh la dua jam, tekak jdi dh msm dh sbb minum manis tambah angin tambah nk muntah. Balik tu adik anta kt rmh, trus blik terlena laa dlu, sbb dua jam lagi nk prgi balik, rmh dgn klinik x smpai 5 minit. Nasib tak muntah, sbb nurse tnya awak muntah x tadi🤣. Betul sis puasa strt pkl 10, kalau nk minum pkl 8 pagi tu. Insyallah x dk ap, chaiyok2

Sebenarnya org je suka takotkan kita, tapi minum air gula tu okay je sis. Mindset kita tu penting. Kena relax je. Saya sebelum ni baca org cukup takot nak minum la apa la, sekali minum laa gini je kenapa org takot sgt😃 rasa manis air gula jela. Tips tknak bg muntah tu, dia ikot atas org. Saya minum terus sekaligus semua. Tpi sebelum minum tu try rasa cawan tu panas sgt or suam. Kang masih panas melecur lidah. Pastu dlm masa 2 jam tggu tu saya main fon apa mcmtu xnak pikir bab minum air gula. kalau pikir nak muntah ke apa mesti akan muntah. So sis relax je. Anggap mcm minum air sedap sedap🤣

2y trước

alhamdulillah sy survive!🤣🤣🤣 okayhlah xde lah truk mana sbb skang kk pon air gula dah ada perisa oren 🤣🤣🤣 tapi balik muntah wooooo. kembang tekak

okey je sebenarnya sis...semua tu atas mindset kita, sis minum dulu sikit pastu kalau boleh habiskan sekali gus..minum je terus tanpa berhenti..kalau macam sy, sy akan cuba dlu seteguk pastu rasa boleh telan semua..habiskan dalam satu teguk je..dapat yang berperisa lagi best dari yang tiada perisa..sy dah minum air gula tiada perisa & perisa oren..oren lagi best..sekiranya sis termuntah masa minum air gula tu, sis cuba minta dengan nurse situ..nak bawa air gula sendiri yg sis beli di farmasi..selepas minum air gula tu, berehat je selama 2jam..kalau sy pergi tidur dalam kereta je

Hee memang kene puasa and jangan minum or makan apa apa. Sampai lah lepas amik darah. Dtg awal minum masa air gula tu suam suam then masa minum tu tarikh nafas tahan minum sekali teguk kalau boleh. Jgn bau bau air tu before minum ye. InsyaAllah dipermudahkan. Jgn fikir apa apa sangat. And lepas minum tu tahan jeee mulut tu. Jgn fikir apa. Kalau pening ke taksedap dlm mulut ke lepas habis minum tu duduk la dalam kereta tengok movie ke tido ke. Hoho sebab saya buat mcm tu juga. 🥰 alhamdulillah selamat semuanya

actually before ni dgr org ckp air gula tu teruk..tp sbnrnya dia okay je..kalau da biasa mnum air manis..rsenya okay je..masa sy mnum tu sy teguk xberhenti..haha..sekali mnum je abis..tp last2 tu tersa jgk..tp still okay..lpstu nk tggu 2 jam tu tido dlu ke xpon main fon biar xrse lapar.. ada nurse yg bgus dia pesan suruh bawak limau kasturi then perah dlm air tu..so rse mcm mnum limau suam trlebih gula..hehe

sy dulu masa first time minum pun takut risau nak muntah tapi sekali minum habis segelas sebab dahaga sangat kan puasa 🤭 okay ja sebenarnya jangan dengar orang cakap tu buat kita fikir takut nak muntah semua tu, better spare minyak angin macam sy bawa vicks so lepas minum terus calig dekat hidung dada dgn belakang then rest 2 jam, jangn main phone or banyak jalam nanti pening

Saya mcm awak pnya la tkut nk mnum air gula, tp saya minum okay pulak rasanya, yg putih tu. Gelas besar. Jnji awk puasa betul2, so nnt bila minum kita dlm keadaan dahaga n lapar, insyaAllah okay je. Sblum mnum sya spu mnyak dkt hidung, n lepas mnum kurang kn main fon n begerak, saya alhamdulillah,, xmntah lgsung even dh settle .. mgkin bby suka kut air gula 😅😂

sy ank 1 n 2 ad tmntah sdkit..tpi xbgthu nurse🤭🤭alhamdulillah jga lpas brnk dua2 ank xda kncing mnis trmsk sy..yg k 3,mnum xda mntah trus sngkut gdm..skg brklnk 2mnggu 2x..3mnggu dri skg mau cek lg bsp..ermm..🤭🤭

Tips paling sng. Mindset. No need air lemon apa semua tu. Bila disuruh puasa, means puasa la. Especially pagi sblm minum air gula, pastikan perut kosong, sbb lebih mudah utk habiskan air gula tu.

ok je awk. minum air gula... saya penah juga minum... sebelum minum awk tarik nafas minum terus habis kan 1 cawan tu... Baru lepas nafas... jangan minum cikit2 tu yg rasa nak terkeluar balik...