darah nifas habis dlm masa 1minggu

Normalkah darah nifas habis dlm msa 1 mnggu.. Mksudnya sy 2 bulan keguguran.. Baru hbis keguguran.. Dan bila boleh bersama suami lagi?

2 Các câu trả lời

normal.. setiap orang berbeza.. ikut usia kandungan dan badan serta rutin harian.. saya nasihatkan sis buat treatment badan dulu and jaga pemakanan baru ttc semula.. untuk bersama suami seeloknya tunggu sekurang2nya sekali period.. bagi bawah pulih dulu.. tapi kalau sis tak sakit and yakin sis boleh ja bebila sebab darah dah kering.

Ok tq