bersama selepas keguguran

Kalau lepas keguguran, dah habis darah nifas... Bole tak bersama dgn suami? Tnya je, jgn kecam ye...

10 Các câu trả lời

Kalau sy, lebih baik tunggu dalam sebulan.. kalau sis naturally complete miscarriage, lepas 3 kali datang period dah boleh merancang utk ad anak sekali lagi.. kalau d&c/cuci, kena jarakkan dalam 6 bulan.. nak bagi rahim kita betul2 bersih, sihat dan ready utk terima baby baru.. ni pun atas nasihat doktor masa sy keguguran dulu..

Saya bersama je lepas habis darah nifas masa october 2018.. saya berurut dan tungku 3 hari selepas tu tukang urut saya kata boleh bersama terus lepas kering darah sebab saya gugur secara natural/turun sendiri(tak d&c/cuci).

5y trước

Aah btul.. lepas saya habis pantang dua minggu dan habis darah, saya pergi klinik private dan scan lagi sekali, dan semua dah bersih tkde darah. So saya confident nak bersama suami lagipun saya gugur masa 9 minggu. Lepastu saya terus tak datang haid lagi alhamdulillah saya dikurniakan rezeki untuk mengandung semula, sekarang saya dah 36 minggu 🤲🥰

Bersama suami dibolehkan selepas pantang 30hari (skurang2nya) utk kes keguguran Kalau gugur tanpa d&c boleh plan pregnant dlm jarak dekat tapi kalau d&c rehatkan rahim selama 6 bulan. Info dr doc

Sy pernah alami..boleh nak bersama..sebaiknya utk hamil semula sis stop dulu 4 5 bulan bagi rahim sis kuat utk kandungkan baby semula...

5y trước

Xda pun..rancang sendiri je sis..suami kena faham sbb kita baru lepas gugur..

boleh bersama...tapi utk pregnt semula bg ibu rest dulu dlm 1-3bln ...bg rahim sihat kecut sempurna atau period normal dtg semula ya...

bagi period 1st dtg dlu lpas habis darah nifas tu.. sbb period ni akan recover balik dinding rahim..

sy ggr 2bln..pntg bersama sbln...bg rahim btl2 kuat

Umm...seelokny b’pantang mcm biase dlu kot...

Bg rahim OK dulu bru bersama😊

Boleh je awk ☺