Alahan

Normal ke pregnant tapi tiada alahan ? Sy first time pregnant and dah nak masuk 7 week. Sy pelik tambah risau ?

50 Các câu trả lời

takpelik pon ada alahan atau tidak.. asalkan baby dan ibu sihat.. bila dah kena alahan mcm2 kena lalui asalkan ibu kuat.. jgn ckp baru brapa minggu tak kena alahan.. sy nak masuk 2nd sampai 3rd trimester muntah2 dan alergik.. dan alahan pd bau..selera mkn pon naik turun.. tiada apa yg pelik dan perlu dirisaukan kalau tiada alahan.. tapi rasa nya lagi beruntung.

Normal tu. Setengah org tak da alahan lansung. Jangan jadi macam sy alah dari 7w sampai la 20w. Hari² muntah setiap pagi. Badan lembik then hb decide suruh sy benti keja je. Rehat kat rumah 🤭

Untunglah kalau takde alahan. Saya ni, asal makan jek muntah. Nasi mmg tak boleh telan dah. Makan buah ke asam pun sama. Dari muntah kuning sampai muntah dah bercampur darah. 😭😭

3y trước

samalah kita. saya masuk week 6 start muntah semua. nasi paling kalah. nak nangis hari2 sebab lapar.

Sy ank nk masuk dua dh dua2 xpernah da alhan, syukur sgt sbb tgk org yg da alahan ni kesian sgt.. Cuma normal laa awl khmilan tu dia punya asa penat tu lain mcn, dh trimester 2 ok dh..

Sy 4 week xde alahan lg n xde tanda2 preggy pn. Cuma pelik knp period lewat. Hari ke 3 patut period saje cek then naik double line. Syukur 10 bulan menanti.

Saya 7 weeks pon x de alahan lg, cuma cpt pnt je, ingtkan xde alahan dah br nk seronok, msuk 8 weeks br kena alahan, nsb baik x lm 12 weeks ++ slow2 hlg.

Sy alah gosok gigi jerk.. Asal gosok jerk mstie rs nk muntah.. Tp kejap tu jerk la.. Alah yg pelik2 mcm org lain alhamdulillah xde.. 😆😆

4y trước

Kan.. Pelik2 alahan pregnant ni... Hehe.. Slalunyer mmg akan pastikan prot kosong.. Baru gosok gigi.. Bab takot muntah.. Haha

Alhamdulillah sy pon takda alahan. Syukur pada Allah. Skarang lagi beberapa minggu dah nak masuk 9 bulan. InshaAllah aaamiinn. 😇

7week awal lgi sis, sya 7week tde lnsung alahan bersyukur dh time tu. nah skli naik 12week ke atas asal msuk mkn je klua blk😂

Alhamdulillah untungla takde alahan syukur hehe..saya dulu nak bangun pun tak larat, makan asyik muntah je sampai loss banyak kg 😅