Perut tak nampak

Normal ke mgandung perut kejap nampk besar kejap nampak kecik??risau pulak kite tgk perut nie..sy skrg baru 14week

36 Các câu trả lời

normal sis. baru 14 week saya first mom sekarang. 5 bulan ke atas baru nampak perut saya. tu pun orang cakap kecik. 😅 dah 32 weeks sekarang ni pun diorang cakap kecik jugak. tu normal untuk first mom. tunggu nanti kalau dah beranak untuk kedua. besar la perut . 🤣 sebab ligamen perut dah mengembang.

1t trước

Mngkin laa...trma ksh kongsi

Tu normal sbb pergerakan baby dlm perut. kdg2 baby bergerak menegak la, melintang la. ruang perut masih besar. sy dulu mcm tu. sy lahir baby boy, tp orang ingat baby girl sbb nmpk kembang lebar. sy kalau pagi2 nmpk perut kecik, bila lepas mkn nmpk kembang. huhu...

1t trước

sy 6 bulan mertua ckp perut kecik je. elok masuk 7-8 bulan mmg serlah perut xleh sorok dah. 9 bulan ketara bulat & nak jalan pun malas2 dah. suami nak bg rajin berjalan, dy ajak g mall. 😅🥹

sy dh 7bulan bru nmpk perut. tu pon ade certain baju kalau sy pakai tk nmpk pon baby bump. kalau yg nmpk pon org ckp sy tgh pregnant 5bulan pdhl tgh tunggu hari ni huhu.. bgus laa, stretch mark pun tkde.. aurat pun terjaga hehehe.

tiada masalah sis 14week kecik lg dan x semua badan ibu² ni sama sy ni dah nak masuk 8 bulan baru perasan sikit perut tuu kedepan😂 org ingat sy x preggy sbb badan MMG berisi so org ingat lemak haha😂😂😂

normal.. sy smpai 9 bulan.. kat tempat sy belajar mengaji, bgtau ustaz.. start minggu depan sy xdtg dh. sbb nk bersalin.. pastu ustaz tanya.. laa awak mengandung ke.. xperasan pun selama nie.

2t trước

Hahahahah...yeke?? Mngkin sbb badan kck kot tu yg xnmpk sgt

Saya pun perut tak nampak tapi check progress semua ikut graph. Size baby pun just nice. Maybe sebab first pregnancy , tunggu next baby esok ahaha 7 weeks dah nampak kut !

Normal je…sy lg lah dh perut jatuh bru nmpk mcm pregnant.perut sy kecik je tp baby sihat.lahir 2.89kg☺️

1t trước

Asalkan tiap kali check up perut,baby&ibu xde pape masalah jgn risau☺️

Sama sis . 16 minggu. Bangun tdo tengok kecit dah lama² besar pulak. Lepas makan bertambah besar hehe mcm kelakar pun ada. Alhamdulillah yg penting baby sihat.

Sis, saya yang nak dekat 9 bulan tak gaya orang mengandung lagi 😭 tapi berat naik semua. Asal baby okay kita okay, takyah risau. Badan orang berbeza beza.

normal. sy pun xnampak. pregnant yg 1st dlu obvious sgt perut. yg 2nd ni dh msuk 6 months pun org xperasan lgsung. tpi baby okey je. aktif saiz pun normal.