Perut tidak nampak@tidak membesar

Normal ke pregnant dh 17week tapi perut masih tak nampk risau 🥺

14 Các câu trả lời

Depend dgn org, kalau first baby mmg belum nmpak sngat tp slalu nya ada dah baby bump kecik masa ni. Saya dah 16wks, nmpk dah baby bump. Kalau pgang2 tu mmg ada . skarang pakai dress ke ape mmg nmpak dah. Badan sya pun kecik je jadi senang nak nmpak. Tapi ada org kalau badan kurus kecik, lambat nak nmpak. nanti masuk 20wks ke atas start nampak dh. No worries selalunya masa scan baby membesar sihat je, badan mommy je yg tak nmpak lagi 🤭

2mo trước

sy bdan kecik kurus je berat pon 35kg tnggi pon 148cm je😌😮‍💨

Rilex mummy sy first pregnancy dlu smpai 39w pown perut mcm buncit je.. Tp doc n misi kata normal aslkn perkembangan bayi kita okay.. Skrg 2nd pregnancy dh nk masuk 16w still x de perut.. Seronok sebenarny bila pregnant x nmpk perut so org sekeliling x tw Sgt.. Baju pown xperlu beli baru lg...

Hehe sama lah kita dah masuk 18w pun perut kecik ja. Kalau baring flat ja perut. Kalau berdiri nampak laa sikit buncit. Kadang sedih jugak orang pertikaikan perut kecik. Sbb ada kawan pregnant jugak baby bump dia besar. Huhu yg penting baby sihat kan. Sibuk je makcik2 bawang tu 😂

2mo trước

haha sama la 😂

Perut tak nampak tu mcm mana ye? Maksudnya perut memang flat je ke atau orang lain tak nampak dari luar? Saya curious sbb saya dah 17w tapi ada dah baby bump. Bila baring pun nampak bukit 😍Cuma kalau berdiri + pakai baju besar memang x nampak lah.

2mo trước

sy baring berdiri pon x nmpk😮‍💨dh la badan jenis kecik😮‍💨sy tgk dlm cermin pon x timbul perut😮‍💨

saya pun 17w juga..org pertikaikan perut nampak kecik..tp abaikn jlh...dr ngandung ank first sampai ke ketiga ni..perut tetap nmpk kecik...doa yg baik2 jlh...smoga dipermudahkn bersalin je nanti...

2mo trước

aamin

ada yg jenis ruang besar...jd xnmpk sgt bump tu 🙂‍↕️ jgn risau, as long tiap kali scan n bby grow elok ja... insyaallah semua baik2...

1mo trước

bukan makna badan kecik atau besar kak.. ruang dalam rahim tu besar. saiz rahim orang berbeza2. rezeki akak dapat saiz rahim besar maka nye kurang bump. mmg ada org jenis begini 9 bulan pun x nmpak pregnant lg. tp keluar baby 3kg jugak. rezeki masing2 janji anak sihat ya

dun worry mommy . jangan overthink . sye pon macam tu . doa banyak2 jaga makan . janji anak sihat ja . org ckap tgk atas badan .

normal je kalau dh bdn kecik .. nnti bby kluar inshaallah baik2 je .. mcm sy pulak perut buncit preggy 3 bulan mcm 5 bulan🤣

Sabar sis awal lg tu sy tuari pun mcmtu jgk masuk 20w ke atas dia makin besar sampai mengah nk jln😂

kalau saya, saya lagi suka kalau xberapa nampak bump tu.. sbb rasa xselesa bila keluar org dok nengok2