Ingin tahu

Normal ke klau pregnant 7weeks tak ada rasa alahan langsung...smpaikan sy 2x bt pregnant test...tp memang kdua2 nya 2line...ada ibu2 yg mengalami sprti sy x...nk pergi klinik xbrani nk keluar lg sbb rmai polis bt rondaan?

56 Các câu trả lời

Saya dari 4weeks sampailah 9bulan mengandung takde langsung alahan, bersalin pon mudah secara normal tak sakit langsung , dari pecah ketuban sampai lah kene jahit hidup hidup pon tetap tak rasa pape, alhamdulillah dah selamat melahirkan baby boy👶🏻 27/1 haritu.. kunci dia, benda benda yang baik jangan abaikan jangan sesekali leka.. rajin kan diri membaca alquran kalau boleh baca semula dari awal dan khatam kan dia sebelum masuk 8bulan 9bulan. Insyaallah Allah permudahkan urusan kita...

Normal .. sy tiada alahan shingga kandungan usia 12 mggu .. kmudiaan nya ad morning sickness n kurang slera mkn lbih kurg sminggu .. lpas tu dh ok .. xd ape² alahan shingga bsalin .. kaki pun x mmbgkak lgsung pun cma muka je nampak bgkak ckit .. tak teruk .. saya rasa alahan tu x sama , ad yg pnjg ad yg pendek ad yg xd lgsung ..

Jgn diminta alahan tu🤭🤭 nty trlebih teruk mcm sy smpai admit hospital 3kli sbb alahan trlalu teruk...😂😂 Tpi biasenye alahan akan start masa kandungn 9weeks keatas.... Nk lebih kepastian...cube lgi 2minggu upt. .klo mmg rezeki,,bru buat buku pink ..time tu pon klo scan dh nmpk kantung n tiny baby🤩

4y trước

Hihi...tak sabar rasanya nk merasa tndangan baby...😁

Normal je tu sis.. Alahan ni mcm2, xsemestinya muntah2 ja.. Sy xda alahan muntah2 teruk.. Tp kat badan & belakang naik biji ruam & jerawat.. Sebelum ni xda pun.. Batuk sejak dr awal pregy..skrg dh 4bulan.. Alhamdulillah, yg lain semua ok.. Pegi klinik boleh ja sis walaupun ada polis meronda..

Saya sama juga.. Masa ank sulung Dan kdua ade alahan kira teruk juga la.. Byk bulan bru OK.. Tp yg kli ni alhamdulillah OK.. Cuma tfikir knp xde alahn ni.. Risau juga.. Hmmm tp bila bca2 komen in sha Allah Cuba positif.. In sha Allah smua baik2 sja. 😊

Setiap org hormon tak sama, ada yg kena masa first trimester, ada masa 2nd trimester,kdang memang takda langsung.yg penting jgan ada sebarang pendarahan yg keluar semasa pregnant. If ada walaupun sekadar spotting direct ke hospital terus.

Ikut individu jugak sis, saya masa pregnant anak first 2nd trimester baru start muntah2 tak lalu makan berat badan turun sampai kena masuk air and skrg anak kedua 1st trimester dah start tak lalu makan muntah2 dan mual

Sis ni bertanya bukan bermaksud dia meminta alahan. Cuma nak tahu normal ke tak ada alahan langsung.😊 Saya awal pregnant dulu pun tertanya, normal ke tak rasa apa2 sebab biasanya orang mengandung ada alahan kan.😊

4y trước

Semoga dipermudahkan urusan sis. InsyaAllah saya doakan semoga ada lagi rezeki baby utk sis selepas ni.😊

Saya pun sama, dah nak masuk 8 weeks. Sakit pun takda, normal macam sebelum pregnant, nasib baru ni ada scan dah nampak kantung ada baby kecik lagi. Alhamdulillah. Semoga takda alahan sampai la melahirkan😆

Jangan minta alahan. Saya alahan sampai rasa nak duk kat hospital. Taktahan dah. nak bangun pun tak boleh. Sampai bangun mandi pun suami yang angkat bagi mandi. Hahahah. Takda alahan alhamdulillah la.