Ingin tahu

Normal ke klau pregnant 7weeks tak ada rasa alahan langsung...smpaikan sy 2x bt pregnant test...tp memang kdua2 nya 2line...ada ibu2 yg mengalami sprti sy x...nk pergi klinik xbrani nk keluar lg sbb rmai polis bt rondaan?

56 Các câu trả lời

Sy pun xda. Kalau tanya doc pun, doc akan cakap, lain badan, lain alahan dia. Kalau double line tu mnunjukkan sis pregnant. Kalau nak juga gi klinik, boleh je xda mslh..cakap je ngan polis, sis nak gi klinik.

Saya bukan morning sickness. Night sickness ye 🤣 masuk je maghrib. Allahu dugaan dia. Smpai suami kata kenapa mengada sangat ni. Masuk second trimester dah ok. Yeayyyy

4y trước

Wahhh hebat mesti nakal baby comel tu bertabahlah jelah yea mummy

permulaan je tu sis.. tp ade yg masuk 8minggu dh mula alahannya.. tertakluk pada hormon.. ade jgk org dapat thu preggy je terus alahan, itu klu xthu preggy xde pulak alahan.. hihi

Bersyukur please..akk ni alahan teruk smpi nak masak semua tak boleh.mkn ape semua pahit je rasa.preggy anak no5.jgn minta alahan tu.kalau takde alahan kira beruntung sgt da tu.

4y trước

Bukan setakat lain org lain ragam time pregnant.lain anak pun lain alahannye.ad je anak akk yg akk takde alahan lgsg.siap keje panjat tangga bagai.cuma org cakap kalau takde alahan jgn ditanya.kadang lps tanya tula alahan datang tak diduga🤣 hope awak enjoy sementara takde alahan ney.time ney la nak makan ape semua syok tau.kalau time puasa tu jgn lupa kurma n susu k.penting utk ibu hamil tahan lapar atas pengalaman sendiri✌

Leganya klau tkde alahan sis..sy dh 14w3d still hari2 menempuh alahan..awal kndungan batuk yg sgt teruk,slps batuk dh hilang dtg pula muntah2 berserta kebas tgn kanan.

4y trước

Tq☺💖

saya mula² takda alahan ok ja mkn smua..msuk minggu ke10 hidu bau tumis², kari² pendek kata bau masakkan smua xble..pning dia xble bawa bincang terbaring sja kja..

Sy Masa 8 weeks Bru Tau mgandung. smpi skg 12weeks lebih pon blm Ada alahan juga..cuma badan je sllu letih...sy Ada baca pembawaan stiap ibu mgandung tidak sama..

4y trước

Biasa la tu sis...sy pon Masa pregy ni Tak kuat mkn sgt..x slera tapi paksa je makn 😀

sy da berbelas kali bt test sis😆 sbb memg tk ad alahan lgsung . plus risau .. sy pun da nk masuk 8 weeks da . tp alhamdulillah la ..bersyukur jgk tk ad alahan ..

alhamdulillah bgsnyaa sis xdA alahan lgsg.. sy dah 6w3d alahan teruk semuaa ssh nak telan..tpi kena kuat utk baby.. xpa sis think +ve.. yg penting baby sihat.. 🥰

klu mcm sy, smpai 8w xde alahan. start 8w lbih baru stat ada alahan mcm² n susah nak makan.. klw awk xda alahan smpai bersalin, mmg beruntung sgt sis.