Tak boleh telan nasi

Normal ke if dah masuk trimester kedua pun masih ada rasa mual? And langsung xboleh nak tengok nasi. Tengok nasi auto rasa nak muntah? And tiba2 juga jadi emosi, sampai boleh nangis 😭. Ikutkan sekarang ni dah masuk 13w2d. Trimester pertama ada juga rasa xboleh telan nasi tapi xseteruk sekarang ni. Boleh lagi gagah telan nasi. Tapi kali ni teruk. Emosi, nangis bagai, sampai nak keluar balik nasi yang telan tadi. Ada sesiapa tak yg sama mcm sy? Ada tips tak untuk hilangkan mual? #firstbaby #babyfeb2024

2 Các câu trả lời

Sis sama macam saya. Saya takleh makan nasi. Tengok orang makan nasi pun muntah. Tapi Dr kata takpe tak makan nasi cuma gantikan dengan kumpulan yang sama ikut piramid makanan. Macam nasi boleh ganti dengan bijirin, roti dll. Emosi tu normal sebab pembawakan. Kalau mual boleh try makan buah-buahan dulu

1y trước

okay baik terima kasih. ya betul kadang tgk nasi pun rasa nak muntah. ada masa2 je elok pula boleh telan nasi bagai.

cer sis ganti dgn mkn ketupat ke atau roti. penah jugak dulu pregnant mmg xleh telan nasik so mmg hari2 mkn ketupat + sambal bilis 🤭 kluar jugak baby 3.9 kg 😁

1y trước

hihi Alhamdulillah, tak sangka pulak semangat baby kluau 🤭 normal Alhamdulillah