Mual makan nasi

Hi mommies. Ada tak yg time trimester 1, tkblh nak makan nasi, bila makan je rasa mual, even tngk gmbr pun rasa loya tekak. So if tk makan nasi langsung tkpe ke? Ganti dgn makann lain mcm mee, roti. Blh ke? First child so tktau sgt. #firstmom

6 Các câu trả lời

saya takleh makan nasi sepanjang pregnant pun. nasi ni karbohidrat. ganti je dgn karbo lain. kentang pun karbo jgk. mee, mihum semua tu pun dari tepung gandum, tepung beras. makan je apa pun asalkan dimasak dengan betul dan tak mentah

2mo trước

ohh i see. ok thanks

saya pun takleh langsung makan nasi , tapi nak makan benda merapu macam manis manis macam tu , tengok gambar makanan pun auto rasa mual ye , but ada jugak ambik sikit benda yang berkarbohidrat

Sama lah sy, tengok gambar pon tak bole.. Perut rasa lapar tp tk bole telan nasi.. Bole je gantikan dengan mee or roti..

sma sis sya pun x bleh mkn nasi..klau mkn nasi mesti muntah..sya cuma dpt mkn buah2an sja.untuk tenaga..

sy mkn buah je .