Baby tak berak

Normal ke baby tak berak da 3hari.. susu bf + fm..baru msk 6 bulan & baru start mkn cerelac dlm smnggu cmtu. Tapi masa dia bf ad jgk mcm tgh meneran. Ke sembelit ek?? Btw susu fm pon dia mcm tk nak. Kalau buat 3oz yg mnum just 1oz je.

3 Các câu trả lời

Hi mommy. Kalau nak tahu anak sembelit boleh tengok texture najis. Kalau keras maksudnya sembelit. Kena tengok pola anak mommy berak juga kalau nak tahu 3 hari tu normal tak anak tak berak. Cerelac tinggi dengan kandungan gula. Sebaiknya mommy beri anak bubur nasi dan boleh campur dengan sayur. Boleh bagi snack buah juga. Kena gap kan waktu makan dan waktu minum susu. Lepas makan boleh beri minum air putih dulu

2y trước

Sama² mommy

Baik terus pergi check dengan doktor. Kena ambil tindakan awal. Sebab lain baby lain sistem penghadaman dia. Macam sebelum ni, baby full bf, tapi takberak, pergi check rupanya usus terlipat. Lagi meragam lahh budak tuu, masuk kecemasan. Bila jadi macam ni, baik awal awal check dengan doktor.

mungkin susu FM x sesuai dgn baby. boleh try tyjar susu lain yg kene dgn baby. bleh try bg betik utk lawaskan baby. jgn bg pisang. pisang mengeraskan nnti 😊