Baby 2 bulan berkahak selesema

Normal ke baby 2 bulan berkahak and selsema lama? Baby sy dari umur sebulan hingus sentiasa ade. Hari2 kene sedut and guna nasal spray. Mase umur sebulan haritu pergi klinik doc kata normal kene sedut hingus ni untuk baby yg duduk bandar. Tapi sekarang dah sebulan still berhingus risau pulak. Baby tak pernah demam. Mood pun ok. Minum susu ok. Cume hingus tu. Normal ke ye?

1 Trả lời

Memang normal. Biasanya dia akan sembuh sendiri nanti, tapi kita tetap kena sedut la hingus tu kalau ada. Kahak tu pun nanti akan hilang sendiri. Selagi baby tu takda meragam atau sakit, minum susu semua ok. InsyaAllah semua ok je tu. Macam baby saya, 2 bulan juga la kahak dia nak betul2 hilang. Saya ada juga sapu Mamz baby cream & Youbaby baby cream. Boleh juga awak try 2 cream ni, insyaAllah membantu. Kita ikhtiar semampu kita ☺️