Muntah selepas menyusu

Normal ke baby 10hari muntah susu ? tapi bukan setiap kali menyusu , cuma kadang kadang . Tengah menyusu kadang dia macam ada benda sangkut kat tekak , bila kita lepas nipple dia muntahh 😢 #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

Kena beza muntah dan jeluak. Jeluak normal. Muntah tu memancut. Lepas penyusuan, sendawa kan dia. Mungkin aliran susu laju, jadi amalkan pegangan C pd dada semasa penyusuan.

2y trước

terima kasih kak ♥️