Baby muntah

Baby saya 1 month. Kenapa ya stiap kali menyusu mesti akan muntah. Kadang banyak kadang jeluak biasa tu. Minum tak banyak biasa 1 oz or 1 setengah oz dan 2 oz saja. Lepas minum, sy sendawakan. Kadang dah sendawa pun muntah juga. Kadang baru je nak letak baby kat bahu untuk sendawakan dah dia muntah dlu. Macam mana ye saya nak buat 😭 susu formula dan susu badan sama je dia akan muntah juga.. #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Jeluak atau muntah sis? Jeluak ya, normal. Sebab sistem penghadaman baby tak matang lagi. Selalunya overfeeding akan jadi begitu. Takpe, terus sendawakan anak setiap kali menyusu. Anak saya jeluak sampai umurnya 6 bulan. Situasi anak saya normal sebab dah consult dengan paediatrician. Kalau muntah, tak normal. I would suggest sis consult dengan paediatrician.

overfeeding. normal je akn muntah. tanda bby cukup susu.