Susu formula

Hi. Baby saya dah masuk 4 bulan. Lately ni dia kadang kadang menyusu main main. Tengah menyusu dia berborak lah, mengiringkan or pusingkan badan lah. Tu tanda baby tu dah taknak susu tu ke? Atau tu normal sebab dia dah makin ada akal ya? Btw saya bagi susu S26. Takdelah tiap kali susu tu dia main main. Kadang kadang je.

2 Các câu trả lời

Normal. Saya fully bf. Hujung2 3 months dia dah start perangai mcm tu. Nenen sambil tarik2 baju. Nyot nipple tarik2 & lepas sampai 10x pun ada. Sakit ooo. Sambil nenen sambil mata tengok kita pastu dok senyum2 or babbling sampai meleleh susu kita (yg ni bahaya tau baby boleh tersedak). Pastu kaki dok angkat2 kedepan ke belakang. If kita tarik nipple baru gelabah dia nk nyot balikk. Even time guna bottle pun sama mcm tu lah perangainya. Kdg saya stop dulu then main2 sampai dia penat. Bila dia dah penat main nangis2 gosok mata mcm nk tidur baru saya sambung susukan semula sampai dia tidur. Anak saya kalau dia mmg dah taknak susu dia pusing2 kepala dia time saya nk masukkan nipple or teat dlm mulut

3mo trước

sama lah.baby dah nk 4bulan sama mcm tu la "new sikll" dia😂 kalau nk/tenga nyusu. da pandai gigit pakai gusinya lps tu tarik. kita mak2 ni pasrah kan diri sja lah. 😅

mungkin semua baby sedunia mcmni la kot..masuk je 4 bulan dia dah tak fokus bila menyusu sy selalu dgr kwn²..skill gusi dan lidah