minuman tea tarik

Nk tye ade effect Tak Kat baby ,sbb sy ni pengemar minum tea tarik .kandungan sy baru 4 week .

16 Các câu trả lời

Kena kurangkan. 1 takut sangkut kencing manis. 2 teh ada caffeine, yg boleh naik kan heartbeat seorang ibu. Bila heartbeat ibu naik, anak punya heartbeat 2x naik. Jantung baby normal 120-180 sahaja. So hati hati :)

5y trước

Thanks ☺️

saya mmg penggemar caffein teh nes semua saya suka. Tapi since preg tkle nk minum nanti berangin satu badan, and hb drop 😌 nasib baik saya suka minum air buah juga, so skrg saya amalkan air buah je hehe

5y trước

Mmg btl tea terlalu byk angin .selepas ni sy kurang kan minum 😊think u

Boleh minum sikit..tapi bila pregnant better utk kurangkan minuman yg byk caffeine mcm kopi/teh. Better minum jus buah, air masak..utk perkembangan bayi yg sihat 😊

5y trước

Thank u sis .😊

X de kot effect sis cuma kena jagalah tkt detect kencing manis sis akan jadi kawalan misi n doktor la...tea nie cuma angin LA klau lps bersalin mmng x boleh minum...

5y trước

Sama²

Boleh minum tp jangan selalu sangat. Kandungan kafein tinggi + teh tarik manis. Risau effect HB dan risau dapat kencing manis.

5y trước

Allahu rabbi ,thank u bagi tahu selepas ni sy kurang minum tea .😊

dari 6weeks sampai hari nak ke hosp sy minum teh tarik.. mengidam punya pasal.. sebelum ni sy x minat pun yeh tarik hehe

5y trước

ya kena jaga ye.. takot GDM.. heee..

takde effect apa pun. cuma kurangkn sbb manis. pastu kurangkn juga sbb teh ni boleh buat badan jd angin. (most people)

5y trước

Thanks.☺️

Teh tarik manis. Lpas tu teh ada kandungan caffeine. Takut nnti hb drop. Boleh klu nk minum tp jangan selalu.

5y trước

Terima kasih☺️

Sy minum separuh gelas saja. Risau kandungan gula tinggi dan caffien. Pastu bg husband habiskan 😅

5y trước

😆😆😆

Kalo ade mslh kncing mnis mse preggy, mg kne elak n stop mnum teh tarik sis.. Huhuu..

5y trước

Thanks .☺️