labour

nk tnye utk pack bju baby utk labour,blh ke klu ltak rompers? atau hny dibenarkan baju 2pcs yg lengan pjg/pendek tu je? first time mumy,msih bingung camne nk pack hospital bag.

29 Các câu trả lời

Pengalaman ank 1st. Sbb my mom da takde dan mil pula dok jauh, sy main pack je brg. Bwk rompers 2 helai ke hospital,konon sbb nk anak nmpk smart sekali bila dri labour room masuk ke wad, my husband nk pakaikan tak reti. Bila kwn2 dtg melawat, smua gelakkan kenapa bawak rompers 😂 Ad makcik yg kt sebelah pon senyum2 je. Maklumlah 1st time. So trpksa lah husband patah blik ambil baju lain.. 😅😅

5y trước

Yaaa..

mcm dekat hos sy nk bsalin xyah sedia bju sb bby kene pkai bju hos je, cume sedia srung tngan/kaki, batut n pamper je.. klau dh nk kua hos nnt bru pkaikn bju kite sedia... so nk pkai bju ape pun xde mslah.. cume romper ni ssh nk pkaikn untuk bby new born .. pngalaman sy bby akn nangis bile bju complicated nk pkai.. kelam kabut nnt d buat nye.. so prefer jela bju senang pkai, butang atau tali..

Rompers tak sesuai utk baby baru2 lahir. Sebab susah nak pakaikan. Nurse pun tak galakkan pakai rompers. Sebab nanti akan melambatkan kerja2 diorang untuk check keadaan baby. Nak tengok tali pusat pun susah sebab kena bukak dari bawah. Guna baju butang lebih baik sis

Untuk baby yang tiada masalah (x perlu tahan nicu) nurse akan minta baju 1 psg, lampin kain, sarung tgn, sarung kaki, sarung kepala dan selimut baby dlm labour room (ini pengalaman sy melahirkan anak bulan 8 tahun ni)

klau mcm untuk gdm punya nurse minta pampers sebab baby akan kena tahan dlm nicu jadi baby pkai baju hospital punya.. untuk mommy xkena bawak apa2 pon...ni tempat hospital sye bersalin la.. hospital lain sye xtahu

sy belum pernah bersalin lg.. tp aritu masa kemas brg baby utk ke hospital terfikir jugak dr guna rompers baik guna baju butang depan.. sb tali pusat dia belum tercabut lg kan.. nt senang nk pakaikan.. betul tak?

Sy masa bersalin bulan 8 ari tu, misi mintak je pkaian utk baby, nak pkai lepas lahir.. Tp lepas2 beranak je, tgk brg dlm beg xterusik pun.. Misi guna baju hospital je 😂😂😂

Better baju butang depan tak pun sleepsuit yang ada butang depan. Rompers tak galakkan sangat sebab kena sarung dari kepala kan, kesian pulak baby

Sepasang 2 dh ckup rs nya sis... Baby pki ms cek out hosp je nnt. Dkt hosp mmg dsediakn. Better yg berbutang. Senang nak sarungkn.

Better pki kn bju 2 pcs and berbutang.. tulang and kepala bayi masih lembut lg senang nk pakai kn kalau bju berbutang dari romper