Anak 6bln bru tpi pregnant lagi

Hi nk tnya,mcm mna nk handle ckp2 org ramai psl pregnant tpi ank msih kecil ni.sy jdi stress fkir psl ni

24 Các câu trả lời

Buat xtau jela. Saya pun sama mcm awak. Skrg Anak Baru 1y2m, ni Tgu masa nak beranak je yg ke2. Anak pun tak meragam Mula2 dulu ada je ckp Kesian yg sulung. Gopohnya mak bapak. Bagi la Anak membesar. Tapi selagi doctor nurse tak bising xda masalah, siap tnya lagi Mmg saya merancang nk rapat ke Sbb saya Mmg xda ambil perancang. Suami pun Mmg nak ada sama dkt Sbb ada kawan Nnty. Sya pun walaupun Baru 30an, Mmg nak Anak Ramai. Risau umur xpanjang Yg mulut bising tu, Nnty awak ckp dgn Dia, Sakit Dia tanggung ke? Commitment keluarga kamu Dia tanggung ke? Melawan je orang yg bnyk bunyi ni.

2y trước

terima ksih pn..terubat skit sbb ada yg melalui sama mcm sy..dn kata2 pn..bt sy positif..tq

alhamdulillah ALLAH bagi awak rezeki cpt , ada yang tunggu smpi 5-10 tahun .. xpe , mmg down bila dgr suara² sumbang tu tapi seronok tau nnt ank mbesar sekali 🥰🥰 xperlu nak sngkn hti sekeliling , awk jga hti awk , stay positif dh la .. klu asik dgr ckp org nnt ank y akn jdi sasaran bila awk hti tak senang .. sy pun mcm awk dlu ank prtama 05.11.2010 , k2 24.11.2011 .. hbis pantang je bby jdi , bnyk suara sumbang tp i jenis xkisah selagi i xkacau beras org , pduli hapeeeee ngn mulut diorg u bsing mngata tu .. heheheh

Diam2 shj.. yg tahu, tahu la. Yg tak tahu tak perlu bagitau. Yg ckp2 tu pula. Mmg x dpt kita nk kawal sb mulut org 😅. Kalau sy, jauhkan diri (klu mampu) dari org mcm tu. Haha. And klu suka on social medias, x prlu share apapa berkaitan kandungan ka apa, so org x kn ckp atau assume apapa 🤗 Sy fhm mksd puan, sbb sy anak sulung dgn kdua dlu jarak dkt jg (sulung baru mau masuk 8m sy mengandung 2nd 5w), means 7 bulan sy mengandung balik. Tp kami x bgtau siapa2 la kcuali family ja tau.

2y trước

btul biar fam je tau..tq ye

Kami adik bradik 16org , dulu rmai org tak suka fmly kmi sbb adik bradik rmai kcil2 lgi mak sy last bsalin adik bngsu umur 48 , skng mak dh 56 , tp bila smua dh besar rmai plk yg ngaku kluarga , mak ayah sy pesan abaikn je org2 mngata tu , bukn dorg yg bgi mkn anak2 kita nnt , ank tu rezki xkn d berikn klau allah thu kita x mmpu , jngnlah sis strss ye ank tu rezeki rmai kt luar sna tu xde ank ade plk yg ank 1 je , lgi strss dorg tau

saya pregnant masa umur anak 1tahun8bulan agak mencabar juga nak handle tapi alhamdullillah suami banyak membantu anak pun kurang la meragam dia sekarang dah masuk usia 2tahun3bulan da boleh faham kalau tengok saya penat dia main sorang kecuali nak mandi ke makan ke haa tu ada lah dia merengek .. kalau time nak rehat puan tengok dia tidur tu lah kesempatan puan berehat tidur sekali barulah tak stress ..

utk apa handle ckp2 org ? org ckp bio kan je .. mulut dorg kita x leh nak handle melainkan dorg sndiri .. yg pregnant nya kita bukan dorg .. dah Allah bagi rezeki .. jgn bazirkan masa dgn fikir pasal ckp2 org .. nak stress pasal org lain x da faedah nya .. memudaratkan kesihatan dan kandungan je .. kita skit dorg ada kesah ke ? so jaga je kesihatan sis dan kandungan sis ..

the best solution is tutup telinga , buat tak kesah and gelak jer seperti biasa bila Ada yg ckp mcm Tu , tak pun ckp eh ni rezeki saya ni hahaha Tuhan bagi mana boleh tolak , make sure diri positive tau, ingat kata2 manusia yg tak boleh terima or suka komplen Tu patut diabaikan sbb dyorg ni tak Kan berhenti , good luck

ignore je awak. awak jaga kesihatan awak dn baby. jgn stress fikir benda2 yg toxic ni. sy pon pregnant jarak dekat. 1st baby setahun 2bulan pregnant 2nd baby. sekarang dh 35w.

sis stress ke mngandung? x kan? buatpe fikir pasal mulut org. diorg xmenyumbang apape pn dlm.hidup sis. baby dlm perut tu perlukan kasih syg seorg ibu....so jgn stress.

jgn bgthu org .. saye pregnant xbgthu org mls nk lyan mulut org ni https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

2y trước

ini paling sy setuju.. tak perlu share semua benda kat orang ramai.. tahu2 bersalin je nanti..