newborn bouncer

hi nk tnya, newborn sebulan sesuai tak guna bouncer? mana yang lebih baik, buai atau bouncer?

9 Các câu trả lời

Sy ada tgk video pasal baby education katanya tak salah bagi baby buai atau bouncer sebab dalam rahim lagi baby dah terbiasa bouncing. Sy bagi buai utk anak nb sy tapi lapik tilam tebal & guna utk buat dia mamai trtdo je lepas tu angkat letak tilam biasa kat katil

ikut pd pengalaman saya, bouncer ank xsuka, buai sy bg seawal usia 2 mggu sbb dia mudah tkejut dan tdr sekejap. tapi dlam buai kne lapik dgn tilam baby/bantai nipis utk support tulang dia. skg ank sy dh 3y, Alhamdulillah sihat. siang je tdr buai, mlm mmg tdr bawah jee

3t trước

bahaya juga lapik kain dan bantal. ank kalau dh blh pusing bdn boleh menyebabkan lemas

Bby sy bru nk masuk 2 bulan bru intro buai manual je. Tdur buai waktu siang je tu pun depends klu ada kje nk buat better letak dlm buai lena sikit. Waktu mlm mmg tdo tilam je dgn sy. So far bby sy ok je x meragam

kalau perlu sahaja introduce, and siang sahaja guna. malam tidur atas tilam flat. both boleh, just make sure tak kuat sangat & baby secured dalam tu.

Bouncer & buai boleh introduced after 6 months. Especially buai. Nanti anak jadi higj demand. Tak memasal nak ke mana mana kena angkut buai

1mo trước

Depends on anak. I introduced buai to my daughter since 3weeks old. 4months dia reject sendiri meraung2 taknak tidur if masuk buai. Tp best la dia reti sendiri tidur flat

for me, dua2 tu tak sesuai untuk newborn. newborn sepatutnya baring atau tidur atas tilam yg rata.

kalau nk introduced bouncer or buai seeloknya 4bulan keats. nb sgt2 kecik

dua2 tak. rejected oleh baby sdri.

Newborn tak sesuai buai/ bouncer.