Baby dh start mkan

Nk tnya laa klau ibu² yg ank nya dh start mkan..klau travel mcm mna ya ibu² bwa mkanan ank? Klau mcm tu kmana² kna bwa food processor bby tu ke atau mcm mna?..

9 Các câu trả lời

Hi awak👋 Kalau saya, ya saya akan bawa food processor dan utensils anak. Saya bawa beras yang dah disukat dalam bekas kecil. Bahan2 basah saya akan beli di supermarket yang ada di destinasi yang saya pergi. Ada juga ready-to-eat baby food yang di jual tanpa MSG, garam, gula, pengawet, tapi saya lebih suka masak sendiri. Hehe terpulang pada awak nak macam mana. You know what's best for you😊 Oh ya, awak boleh search 'oh my baby food' untuk ready-to-eat baby food.

Kalau sy travel 2- 3 days mmg sy travel semua barang2 nk masak untuk baby (pot pan, blander). Even kettle electric (air anak sy minum air yg dimasak, die x boleh minum air coway) pun sy bawa. Bahan2 nk masak, ayam ikan sayur n beras die mmg sy bawa siap2 letak dlm cooler bag. Nie masa anak dlm 6 bulan sampai 2 tahun lah. Nie dah 2 years plus makan makanan family je.

saya kalau tak masak siap2 mmg akan bwk barang baby. mana yg memudahkan ibu.. if baby dah pass takde allergy takde kembung dgn byk mknn blh je beli mknn ready to eat. tp kalau belum try pun takyah laa, nk travel ni kita nk tenang2 kalau anak sakit tak happy langsung anak sy byk alahan terutama dairy products dgn telur. jd senang masak sdri

ada dua option awak boleh buat option 1 mcm puan farah cakap. boleh beli makanan baby yg ready to eat. dah byk jual dipasaran. boleh cari dkt kedai makanan baby. option 2 awak masak then frozen kan makanan tu. bila travel letak dlm coolest bag. bila nak baby nak makan boleh rendam air panas

Sy kalau travel bercuti bwk bwk mkn sy msk frozen tp utk sehari mkn je yg utk lepas2 tu beli ready to eat je sbb kt hotel xde microwavekn dan peti aispun kdg xde freezer just chiller je

contoh travel? klu sy yg travel balik kampung 7-8jam sy masak siap2 letak dlm thermos. tahan utk 2 kali mkn. tak usung apa2 equipment.

bli mknn yg ready to eat utk baby.. mcm2 brand ade skg nie..

10mo trước

hehe btol.. tgk jgak tmpt yg kte peg.. kdg susah nk reheat.. yg nie snang, baby lapa trus suap..

boleh beli mknn ready to eat or frozenkn mknn baby

Bias sy bawak kan biskut baby tu kalau travel..