Mummy² nk tnya

Bby dh 6 blan stngah tpi dia x suka makn nasi yg dh cmpur smua syur²..dia lgi suka mkn corrot n kentang..klau tu lju je mkn siap menambah.. Klau mcm tu mcm mna ya? Puri corrot kntang tu sya campurkan aym atau apa² boleh? Atau sya kena jga bagi bby mkan nasi dblend

5 Các câu trả lời

Bagi makan sikit2 sis nasi tu, baby 6 bulan masih dpt zat susu semua,..sy ada beritahu nurse kk ttg anak sy yg tolak makan waktu dia 6 bulan, nak labu or kentang je..dia kata xpe janji cukup susu..just kita as mommy kena always try bg lah sampai dia nak. Now dh 9 bulan semua sayur dia telan, nasi , spagtti semua suka.

normal tu sbb carrot kan rse manis2 tu yg baby suka tu.. sama juga cam baby sy mula2 makan puri kentang + ayam + carrot.. situ je dh complete meal sbb kentang kan carbo.. lama juga baby saya boleh nak terima nasi..tp keep on offer je sis bubur nasi tu

kentang penganti nasi nurse kk sy ckp . jd sy kdg buat kentang + pakchoy + ayam/bilis . laju dia makan . lagi kalau buat kentang+ susu lg laju habis.

variasikan aje.kenalkan banyak2 rasa makanan kat anak sebelum 1y. texture pun atas kemampuan anak jgn stay mknn blended lama2

nak campur ayam pun okay, nnt blend bagi halus sikit. so situ lengkap utk dia.