terkenan

Hi nk tnya , biasa dgr tak pasal terkenan ni ? Contoh kalau macam kita terkejut dengan monyet , ke cicak ke ular ke , nanti baby keluar badan dia bnyk bulu2 atau apa2 la yg menyerupai binatang tersebut . Tu contoh la . Sy nk tnya benda mcm ni boleh dipercayai ke ? Atau sekadar cerita dongeng sahaja ? Atau memang ada pernah berlaku ? Risau pulak sy sbb bnyk kli jgk terkejut dgn haiwan2 ni??

16 Các câu trả lời

Sye pregnant ank lelaki time tuh trpijak kucing!! Kucing tuh bulu dia hitam, sye mmg xnpk dia time jln.. terkejut dia cakar kaki sye sbb pijak ekor dia.. alhamdulillah, ank sye yg lelaki tuh lahir sihat n ckup sifat.. nk kta jgn pcaya pun xbole, pcaya sgt pun xbole.. sbenanye time pregnant kita jgn sakitkan binatang, mulut jgn cabul.. tuh je.. 😁😁

jgn ikut sangat apa org tua ckp pasal terkenan ni...mana2 agama pun x pernah ada bnda ni...masa preggy anak1st...mak x bg suami or sy ketuk2 dinding...x boleh pancing ikan, siang ikan, tp sy buat ja...alhamdulillah...Allah bg sempurna kluar

Sis istighfar banyak2 bila terpikirkan perkara tu. Benda xde ape, tp seeloknya time pregnant kite Dan suami sebaiknya jaga perlakuan. Mulut jangan cakap bukan2. Yg penting, selawat Dan istighfar slalu.

Jangan fikir bukan-bukan ja. Buat biasa-biasa. Insya Allah tak ada apa-apa. Doa sentiasa supaya bayi yang dilahirkan elok paras rupanya, akhlaknya dan tubuh badannya sempurna 😊

sy pulak jenis tak reti takut . biawak ke ular ke . sume sy halau gitu je .org lain pulak marah sy tak reti nk takut time ngndung jgn halau²🤣sy nk selamatkn dorg je ..

Jgn p’caya sgt bnde2 mcm nie sis...elakkan pk yg bkn2 tgh peknen nie sis...mintak jao dr semua tu...in sya Allah...

Tak da apa lah, mitos je tu. Rupa baby combination gene parents nya, macamana boleh jadi macam haiwan pula.

Uish.. xdela..hehe.. Jgn berpikir mcm tu.pikir yg elok2 je. InshaaAllah semua yg dtg nnt elok2 je. 😊

Mitos je smua tu.. serah je pd Tuhan.. Dia yg menentukan segala bentuk kejadian..

Jgn bnyk berfikir sgt sis . Sis tenang2 jee In Sha Allah takde apa tu