gerakan baby

Nk tanya kalau 21 minggu MCM mana nk tahu gerakan baby tu normal atau x ye???...perut Sye tebal...?...so nk konfrm kan... risauu Sebb smlm baru je baby kawan Sye meninggal dlm perut die xperasan baby xaktif...???

2 Các câu trả lời

Dlm masa 12jam akan rasa pergerakan baby. Mesti kena 10 pergerakan sekurangnya. Saya perut tebal jgk, tp still dpt rasa baby brgerak. Lg2 bila da brtambah minggu. Sis boleh refer nurse & doktr utk tny lbh lanjut.. dorg mesti akn terangkan mcm mana nak rasa prgrkkn baby if perut kita tebal kulitnya

5y trước

Okk tq ye...

Sis try minum air yg sgt sejuk / makan makanan manis mcm coklat pastu baring mengiring sblh kiri.. kalau dlm tempoh 2 jam cukup 10 gerakan lbih kurg, baby sis insyaAllah normal..

5y trước

Ohh yeke hrini nk try....tq ye