Sakit gigi

Nk tanya ibu2 pregnant kt sini.. Ada ke yg sakit gigi masa pregnant? Tapi gigi tu x rosak atau berlubang pun.. Tapi jadi sakit.. sekarang 25week..ada tips ke utk hilangkan sakit gigi??

1 Trả lời

Saye sakit gigit sebab gigi bongsu nak tumbuh mase first trimester. Giginye berlaga dengan gigi opposite, so die jadi bengkak and mengganggu pemakanan. Tapi doc cakap first trimester tak boleh buat pape, jadinye saye tahan jelaa. Masuk second trimester saye terus cabut.