Sakit Gigi Berlubang

Sya pregnant 14week. Nk tnya boleh tak ambil penadol utk tahan sakit gigi. Sudah 2 hari sakit tak hilang.

3 Các câu trả lời

boleh, ambil yg paracetamol 500mg tu je. nanti cecepat gi klinik gigi minta doktor tengok tau. bawa buku pink sekali, nanti minta cop doktor gigi tu di bahagian pemeriksaan gigi. kalau doktor nak tampal atau cabut ke, kena buat sekarang sebelum masuk trimester ketiga.

10mo trước

yg tu tak sure. better bawa je, tanya kalau dia boleh copkan

boleh sis.. tp penadol biasa je..da okey skit nanti..terus p klinik gigi + buku pink jgn lupa bwak..

panadol biasa sahaja. dan klu dh surut pergi cabut terus

10mo trước

takde effect tapi tak boleh ambil terlalu kerap. dh surut sakit pergi cabut terus. yg penting dos 500mg sahaja. lain2 panadol xboleh