sakit gigi & berlubang

hye & assalammualaikum..sy nk tnye,prnah x ibu2 preggy cabut gigi...sy skang pregnant 20 week...gigi sy berlubang n dh start rse sakit...bleh ker cabut gg mse pregnant...n ader risiko pd baby ker...??

4 Các câu trả lời

saya pun gigi tgh berlubang, dia puny denyut ya rabbi.. nk cabut sndiri rasa. g jumpa doc dia xbg cabut sbb gigi geraham, kne xray dlu tgok akar gigi.. nk xnk kne la tabah menempuh hari2 berlalu

sebaik baiknya tanya doktor gigi ya. setahu saya memang ada pemeriksaan gigi. tapi dari segi cabut, saya rasa selepas bersalin. better rujuk pakar

4y trước

baek...sy akn rujuk dktor pakar

Sy cabut gigi masa 16w. Doc ckp, kalau 1st n 3rd trimester yg berisiko. Tp, seeloknnya selepas bersalin. Pape, jumpa doc dulu.

4y trước

oic...tq 😘😘😘

saya cabut gigi masa 20 minggu. Alhamdulillah lega rasanya